Introductie

Kinderboerderij de Buiktuin staat voor een middag vol plezier en gezelligheid voor jong en oud. Kom de dieren, zoals de ezels, schapen, varkens, geiten, vogels, konijnen, cavia’s, pauwen en kippen een bezoekje brengen. Sommige lopen los en mogen zelfs gevoerd worden. Een ideale locatie voor een uitje met het hele gezin, want zowel kinderen als volwassenen kijken hun ogen uit bij Kinderboerderij de Buiktuin.

Ga naar de website van Kinderboerderij de Buiktuin

Historie en populariteit

Kinderboerderij de Buiktuin bestaat al heel wat jaartjes. Al in 1972 werd er een kinderboerderij opgericht door buurtbewoners en kreeg het de naam Vereniging Dierenpark de Buiktuin. Op 14 mei 1975 vond de officiële opening van de kinderboerderij plaats. Sindsdien is de boerderij gegroeid qua aantallen dieren en vrijwilligers en is het uitgegroeid tot de kinderboerderij zoals we deze nu kennen. Vooral voor gezinnen is Kinderboerderij de Buiktuin een geliefde plek om een middagje door te brengen.

Locatie

Kinderboerderij de Buiktuin is gelegen in Amsterdam-Noord, in de provincie Noord-Holland. De boerderij is per bus bereikbaar. Bezoekers kunnen eventueel de bus naar het Bovenij Ziekenhuis nemen en van daar is het ongeveer 600 meter lopen. Kinderboerderij de Buiktuin beschikt over enkele parkeerplaatsen voor wie met eigen vervoer komt.

Programma / activiteiten

Maak op de gezellige Kinderboerderij de Buiktuin kennis met de ezeltjes, minivarkens, schapen en bijzondere geitenrassen, zoals de Toggenburger en de Nubische geit met zijn schattige hangoren. Wie geluk heeft kan het werk van de hoefsmid bewonderen als de hoeven van de ezels worden verzorgd of de hoeven van de geiten worden gekapt.

Bewonder de lieve, pluizige bewoners van de konijnenflats of de schattige cavia’s. Verder zijn er verschillende soorten vogels te vinden, zoals zebravinkjes en diamantduifjes. Ook is er een groot kippenhok. De kakelverse eieren die de kipjes iedere dag leggen, worden op de boerderij verkocht. Tot slot lopen er ook nog een paar pauwen met hun veren te pronken op het erf en is er een plas en een weide voor ganzen en eenden.

Door het jaar heen organiseert de kinderboerderij diverse activiteiten zoals paaseieren zoeken en schilderen, een rommelmarkt en een spelletjesmiddag. Genoeg te zien en te beleven dus in de grote stad, maar dan op de prachtige locatie van Kinderboerderij de Buiktuin.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling