Introductie

Het Goffertpark in Nijmegen staat vooral bekend als locatie voor evenementen zoals grote concerten, maar wist u dat er ook een kinderboerderij in het park is gevestigd? Het beheer is in handen van stichting De Driestroom, een organisatie die kinderen met een achterstand in hun ontwikkeling en volwassenen met een verstandelijke beperking begeleidt en ondersteunt. De cliënten helpen met huishoudelijke taken, het bijhouden van het terrein en met het verzorgen van de dieren.

Ga naar de website van Kinderboerderij De Goffert

Historie en populariteit

Naar verluidt werd kinderboerderij De Goffert in 1951 opgericht. In 1992 dreigde de kinderboerderij te moeten sluiten, omdat de kosten te hoog werden voor de gemeente Nijmegen. Buurtbewoners wilden sluiting voorkomen en besloten de stichting Goffert Gebeuren op te zetten om de boerderij te behouden. De stichting bedacht een plan voor de toekomst van de boerderij: een kinderboerderij is een ideale plek voor een zinvolle dagbesteding voor mensen met een beperking. In 1996 werd stichting De Driestroom opgericht, een dynamische organisatie die zorg en ondersteuning biedt aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand en volwassenen met een verstandelijke beperking. Inmiddels werken er negentien cliënten van De Driestroom op kinderboerderij De Goffert. Samen met hun begeleiders en een flink aantal vrijwilligers beheren zij de boerderij. Jaarlijks ontvangt de boerderij zo’n 75.000 bezoekers.

Locatie

Kinderboerderij De Goffert ligt middenin het Nijmeegse Goffertpark, een stadspark van zo’n zestig hectare bos. Naast de kinderboerderij vindt u in het park ook een theehuis, een stadion en sportvelden. Op de grote speelweide worden regelmatig grote concerten gehouden.

Programma / activiteiten

Kinderboerderij De Goffert heeft een brede sociale functie. Niet alleen dient de boerderij als locatie voor de dagbesteding van cliënten van De Driestroom, maar de kinderboerderij wordt bijvoorbeeld ook regelmatig bezocht door scholen. Kinderen kunnen een educatieve route volgen, om op een speelse wijze meer te weten te komen over dieren. Ouders en kinderen kunnen de konijnen aaien, varkens zien eten of herten rond zien lopen. Ook wonen er paarden, schapen, geiten en ezels op de boerderij. Ieder jaar worden er bovendien twee leuke evenementen georganiseerd. Zo wordt de boerderij in de winter twee avonden omgetoverd tot een echt kerstsprookje met sfeervolle verlichting en wordt in de zomer de landelijke Boerderijdag georganiseerd. De kinderboerderij is nagenoeg het hele jaar geopend voor bezoekers. Voedsel meebrengen voor de dieren is niet toegestaan.

Stats & tags


Nijmegen, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling