Introductie

In het Natuur en Milieu Educatief Centrum (NMEC) De Höfte in Oldenzaal leren zowel kinderen als volwassenen respectvol om te gaan met natuur en milieu. De Höfte bestaat uit een kinderboerderij en een heemtuin met zeldzame planten. De Höfte heeft alle ruimte om leuke en leerzame activiteiten te organiseren voor jong en oud.

Ga naar de website van Kinderboerderij De Hofte

Historie en populariteit

Stichting Natuur- en Milieu-educatie werd opgericht in juni 1991. In Oldenzaal en omgeving was voorheen nog geen kinderboerderij gevestigd en toen er een eeuwenoude boerderij vrijkwam, werd besloten dat die boerderij de ideale locatie zou zijn voor een kinderboerderij. De gemeente Oldenzaal zag wel iets in de plannen en gaf zelfs een subsidie. De vrijwilligers van de stichting staken meteen enthousiast hun handen uit de mouwen om stallen te bouwen en dieren te kopen. De boerderijdieren worden inmiddels verzorgd door drie beroepskrachten, ondersteund door een groep onmisbare vrijwilligers. Op 14 december 2011 werd aan kinderboerderij De Höfte het kwaliteitskeurmerk Kinderboerderijen toegekend.

Locatie

Kinderboerderij De Höfte vindt u in de stad Oldenzaal in de provincie Overijssel. Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunt u een bezoek aan de kinderboerderij combineren met een kijkje in het Historisch Museum het Palthehuis, dat ook in Oldenzaal is gevestigd.

Programma / activiteiten

Kleine kinderen kun je vaak geen groter plezier doen dan ze mee te nemen naar een kinderboerderij. De medewerkers van NMEC De Höfte richten zich met name op kinderen tussen 4 en 15 jaar, die tijdens hun bezoek op een leuke manier om leren gaan met dieren. Kinderen kunnen zelf een handje meewerken op de kinderboerderij en in het bijzonder voor scholen worden er regelmatig educatieve projecten georganiseerd. De dieren op de kinderboerderij zijn rustig en vriendelijk, ideaal voor contact met kinderen. Er wordt naar gestreefd om zoveel mogelijk zeldzame dierrassen te houden, om bij te kunnen dragen aan het behoud van deze bijzondere rassen. Op de kinderboerderij lopen onder meer schapen, koeien, geiten en kippen rond, maar ook eenden en konijnen zijn er te vinden.

Stats & tags


Oldenzaal, Overijssel, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling