Introductie

Iedereen is welkom op kinderboerderij De Kleine Meer, waarbij minder validen uiteraard niet worden vergeten. Ook voor hen is de boerderij goed te bereiken. De organisatie richt zich in het bijzonder op kinderen die naar de basisschool gaan. Zij kunnen op de boerderij niet alleen zien hoe de dieren leven en verzorgd worden, maar ook activiteiten meemaken die doorgaans plaatsvinden op een boerderij, zoals het maken van kaas.

Ga naar de website van Kinderboerderij De Kleine Meer

Historie en populariteit

De geschiedenis van kinderboerderij De Kleine Meer begint in 1973. In dat jaar biedt een wethouder de heer Van de Heuvel een wei aan in Valkenswaard, met de bedoeling om er dieren op te laten lopen. De boerderij start met kippen, hinden en geiten. Het beheer wordt in 1983 overgenomen door de heer Anthonis, die de zaak op zijn beurt in 1992 overdraagt aan Marijke en Toon Jansen. Zij besluiten om het toenmalige hertenkamp meer toegankelijk te maken voor publiek. In de jaren die volgen wordt een stichting opgericht met als doel om van het hertenkamp een kinderboerderij te maken. Maar voor de uitbreiding is geld voor nodig. In 1998 kent de gemeente uiteindelijk een subsidiebedrag toe, waardoor de uitbreiding kan worden gestart. Op 10 juni 2000 wordt kinderboerderij De Kleine Meer feestelijk geopend. De kinderboerderij wordt sindsdien volledig gerund door enthousiaste vrijwilligers.

Locatie

Kinderboerderij De Kleine Meer heeft haar naam te denken aan haar ligging aan de rand van het gelijknamige natuurgebied in Valkenswaard. De stallen, weiden en het educatieve centrum van de kinderboerderij liggen op een groot perceel, waar ook een trapveldje en een aantal speeltoestellen te vinden zijn.

Programma / activiteiten

De meeste kinderen zijn gek op dieren. Iedere ochtend tussen 09.00 en 12.00 kunnen zij zich samen met hun ouders of begeleiders vermaken op kinderboerderij De Kleine Meer. Op woensdagen is de boerderij bovendien geopend tussen 12.00 en 17.00 uur. Op de boerderij zijn onder meer kippen, konijnen, hamsters, herten, geiten, schapen, varkens, pauwen en ganzen te zien. Ook is er een educatief centrum waar kinderen van alles te weten komen over het leven op een boerderij. Voor jarige kinderen kan een compleet verjaardagsfeestje worden georganiseerd voor minimaal 5 kinderen, inclusief een versierde stoel, een cadeautje en een leuke activiteit, zoals een workshop kaasmaken, reuzenmemory of levend ganzenbord. Op de website kunt u een lijst downloaden met mogelijkheden en prijzen.

Stats & tags


Valkenswaard, Noord-Brabant, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling