Introductie

Het is de Rottweiler Beer die iedere bezoeker van kinderboerderij de Vechtse Hoeve in het Utrechtse Maarssen persoonlijk welkom heet. Maar hoewel Beer een ontzettend lieve, trouwe en gehoorzame hond is, een echte allemansvriend, is hij het niet waar de meeste gasten van de kinderboerderij voor komen. Die komen namelijk vooral voor de schapen en geiten, voor de varkens en de Shetlander, voor de koe en de Franse dwergoren, voor de pauw en de ooievaren en voor al die andere dieren die van kinderboerderij de Vechtse Hoeve een heerlijke plek maken om lekker ontspannen en educatief tegelijk bezig te zijn.

Ga naar de website van Kinderboerderij De Vechtse Hoeve

Historie en populariteit

Kinderboerderij de Vechtse Hoeve bestaat al weer bijna 25 jaar. In die periode heeft de kinderboerderij een belangrijke plek weten in te nemen in de Maarssense gemeenschap. Niet in de laatste plaats omdat de kinderboerderij zeven dagen per week geopend is voor iedereen die van dieren houdt en meer wil weten over het dierenleven. En dat zijn er jaarlijks meer dan 30.000. Veruit het grootste deel van de bezoekers bestaat uit kinderen, maar ook ouderen en verstandelijk gehandicapten kennen de weg naar de Vechtse Hoeve.

Locatie

Kinderboerderij de Vechtse Hoeve is gevestigd in Park Vechtenstein in Maarssen. Even verder ligt ook park Goudestein, waar een bezoekje aan de kinderboerderij gecombineerd kan worden met een educatief bezoek aan de twee musea van Maarssen: het Nederlandse Drogisterij Museum en het Museum Maarssen. Beide musea zijn gevestigd in de hofstede Silversteyn. De hofstede werd in 1744 omgebouwd tot koetshuis voor Goudestein.

Programma / activiteiten

Overigens is het niet alleen knuffelen van dieren wat de klok slaat in de Vechtse Hoeve. Er is ook een prachtige speeltuin die heerlijk vertier biedt voor zowel de allerkleinsten als de wat oudere jongere. Daarnaast kunnen kinderen vrij gebruik maken van een keur aan buitenspeelgoed. Kleine fietsen, kruiwagens, autootjes en een leuke kiepkar zorgen in combinatie met de talrijke dieren voor maximale prikkeling van de fantasie van de kids.

Stats & tags


Maarssen, Utrecht, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling