Introductie

Kinderboerderij en Manege de Stek is een gezellige boerderij met tal van vriendelijke dieren. Daarnaast zijn zij onderdeel van stichting Triade die dagbesteding aan mensen met een beperking biedt. Zo helpen de medewerkers in samenwerking met de vrijwilligers bij het schoonmaken van de hokken, het voeren van de dieren, het assisteren bij diverse activiteiten en alles wat erbij het leven op een kinderboerderij komt kijken.

Ga naar de website van Kinderboerderij en Manege de Stek

Historie en populariteit

In de manege worden paardrijlessen gegeven en bovendien kunnen kinderen op het terrein hun verjaardagsfeestje vieren. Zij kunnen dan kiezen uit allerlei knuffelactiviteiten of een leuke speurtocht. Bezoekers kunnen op alle werkdagen van de week en wanneer de kantine is geopend, een kijkje nemen op Kinderboerderij en Manege de Stek.

Locatie

Kinderboerderij en Manege de Stek biedt alweer heel wat jaren voor talrijke mensen met een beperking een werkbelevingsplek. Ook scholen en kinderdagverblijven komen graag naar de kinderboerderij voor onder meer knuffelactiviteiten en natuurlijk de gezellige beestenboel.

Programma / activiteiten

Kinderboerderij en Manege de Stek is gelegen in de stad Almere, in de provincie Flevoland. Met eigen vervoer is de locatie prima te bereiken en parkeren kan op de parkeerplaats, net voor de Stek. Wie met het openbaar vervoer reist, kan per trein en bus de kinderboerderij bereiken.

Kinderboerderij en Manege de Stek biedt mensen met een beperking, zonder eisen, een werkbelevingsplek. Zo verzorgen zij de dieren, maken de hokken schoon, onderhouden de weides en het terrein en helpen bij de moestuin. Op verschillende dagen worden er paardrijlessen gegeven aan kinderen, al dan niet met een specifieke zorgvraag. Scholen en kinderdagverblijven kunnen op afspraak de boerderij bezoeken en wie op zoek is naar een gezellige locatie voor het vieren van zijn of haar verjaardag, is tevens bij de Stek aan het juiste adres.

Het hele jaar door worden er activiteiten georganiseerd, waarvan de opbrengsten geheel ten goede van de kinderboerderij komen. Zo is er ieder voorjaar een schaapscheerdersfeest, een gezellige braderie en voor kinderen speurtochten en spelletjes. Er worden geregeld workshops georganiseerd en rond de kerstdagen is er een naast de kerstmarkt een echte levende kerststal op Kinderboerderij en Manege de Stek.

Stats & tags


Almere, Flevoland, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling