Introductie

Kinderboerderij ‘t Brinkie is een oase van rust en ruimte in de hectiek van Amsterdam. Naast alle boerderijdieren is er volop speelruimte voor de kids: een zandbak en diverse speeltoestellen.

Ga naar de website van Kinderboerderij ‘t Brinkie

Historie en populariteit

De educatieve ruimte wordt voornamelijk gebruikt door scholen en kindercentra uit Amsterdam Zuidoost. Jaarlijks bezoeken zo’n 130 groepen Kinderboerderij ‘t Brinkie. De activiteiten worden verzorgd door een betaalde educatief medewerker.

Locatie

U vindt ‘t Brinkie in het groene hart van Amsterdam Zuidoost. Het is prima bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid. Vlakbij ligt de Gaasperplas, het Gaasperpark en het Bijlmerpark. Wie rust en ruimte zoekt in de hoofdstad is hier aan het juiste adres.

Programma / activiteiten

Bij Kinderboerderij ‘t Brinkie wonen heel veel dieren. Geiten, schapen, kippen en konijnen. Maar ook een varken, pony’s, ezels en een fazant. En heb je wel eens een pauw gezien? Of een chinchilla of fret? Niet? dan moet je zeker een bezoek brengen aan ‘t Brinkie, want hier zie je deze en nog een heleboel andere dieren. Je mag mee het weiland in en meehelpen de dieren voeren. Ook kun je hier heerlijk spelen. In de zandbak of op de speeltoestellen. Elke woensdag kun je gratis meedoen aan de knutselmiddag. Ook zijn er versnaperingen verkrijgbaar.
Kinderboerderij ‘t Brinkie wil stedelingen bewust maken van natuur en milieu in de naaste omgeving. In de educatieve ruimte op de boerderij, maken kinderen spelenderwijs kennis met de natuur en dieren. Er is een wisseltentoonstelling waar volwassen iets nieuws over de natuur leren. De boerderij is grotendeels afhankelijk van giften, donateurs, ingebrachte rommelmarktspullen en de opbrengsten van de activiteiten die ‘t Brinkie organiseert. Zo gaat de winst van de verkoop in het tweedehands kleding rechtstreeks naar de boerderij. Extra activiteiten die het dierenpark organiseert zijn bijvoorbeeld rommelmarkten, paaseieren zoeken en het schaapscheerderfeest.
‘t Brinkie is elke dag van 10 tot 17 uur geopend, behalve op dinsdag en enkele feestdagen.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling