Introductie

Wat hebben Joke, Annemarie, Pebbles, Lotte, Nina en Evy met elkaar gemeen? Juist, het zijn allemaal dieren die op kinderboerderij ‘t Hoefblad in Schiedam wonen. Joke en Annemarie zijn twee Lakenvelder koeien, Pebbels en Lotte zijn pony’s en Nina en Evy zijn moeder en dochter ezel. Met zijn zessen wonen ze samen met nog een groot aantal andere dieren, waaronder cavia’s, konijnen, geiten, kippen, varkens, schapen en volière vogels. En wil je lekker knuffelen met deze dieren, ze heerlijk aaien of gewoon alles over ze te weten komen, dan ben je bij kinderboerderij ‘t Hoefblad aan het juiste adres.

Ga naar de website van Kinderboerderij ‘t Hoefblad

Historie en populariteit

Kinderboerderij ‘t Hoefblad biedt kinderen uit de hele regio Rijnmond al vele jaren veel dierplezier. Een groot aantal trouwe vrijwilligers houdt de kinderboerderij draaiende. Diverse informatieve programma’s maken dat kinderboerderij ‘t Hoefblad ook een ideale plaats is voor educatieve doeleinden.

Locatie

Het is natuurlijk prima mogelijk om je een hele dag op de kinderboerderij te vermaken. Er is voldoende te doen en er valt voldoende te beleven. Maar het is eveneens een leuke optie om een bezoek aan kinderboerderij ’t Hoefblad te combineren met een bezoek aan natuurspeeltuin de Speeldernis. Deze buurtspeeltuin in de Rotterdamse deelgemeente Noord ligt niet ver van de kinderboerderij. Hier kun je de geuren van de seizoenen nog echt op je in laten werken, zie je kikkers en insecten in een natuurlijke habitat, kun je dammen bouwen in het water, hutten bouwen op het droge, struinen door riet en bos, broodjes bakken bij een kampvuurtje of gewoon lekker pootje baden. Natuurspeeltuin de Speeldernis brengt kinderen weer terug in de natuur.

Programma / activiteiten

Naast dat de dieren lekker geknuffeld en geaaid kunnen worden, worden er op de kinderboerderij ook met enige regelmaat leuke, seizoensgebonden activiteiten georganiseerd. Schaapscheren, eieren zoeken, dieren voeren, het kan er allemaal. Raadpleeg de website voor de meest actuele activiteitenagenda.

Stats & tags


Schiedam, Zuid-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling