Introductie

Bas en Tommy balken hun bezoekers al van verre welkom. En ook de geiten en schapen, konijnen en cavia’s, de kippen, kalkoenen, eenden, duiven en parelhoenders, het minivarken en het kune kune varken laten zich alle aandacht welgevallen. Een dolle beestenboel dus op kinderboerderij ’t Woelige Nest in het Utrechtse Driebergen-Rijsenburg.

Ga naar de website van Kinderboerderij ‘t Woelige Nest

Historie en populariteit

Ieder jaar weten zo’n 10.000 tot 15.000 bezoekers hun weg naar de kinderboerderij te vinden. Daarmee is ’t Woelige Nest een gezellige ontmoetingsplaats voor jong en oud in de regio en ver daarbuiten. De ongedwongen sfeer die zo kenmerkend is voor ’t Woelige Nest draagt bij aan het educatieve karakter van de boerderij. Spelenderwijs worden kinderen in contact gebracht met de dieren. Voor de kleine kinderen biedt de boerderij een leuke en veilige speelplek, terwijl oudere kinderen juist actief betrokken worden bij de verzorging van de dieren en het onderhouden van de stallen. Daarnaast is de kinderboerderij ook prima te bezoeken voor mensen met een verstandelijke handicap.

Locatie

’t Woelige Nest is sinds 1980 gevestigd in een volledig gerenoveerde schuur. De schuur dateert uit om en nabij 1750 en heeft jaren dienst gedaan als schaapskooi. Op de boerderij bevinden zich niet alleen dieren, maar is er ook een mooie speeltuin en kan er naar hartenlust gespeeld worden met het buitenspeelgoed.

Programma / activiteiten

’t Woelige Nest is bij uitstek geschikt voor een leuk kinderfeestje. Ontspannen en educatief tegelijk komen kinderen oren, ogen en handen tekort. Daarnaast worden er het hele jaar door speciale themadagen georganiseerd. Bijvoorbeeld onder de noemer Ecokids. Kinderen houden zich hierin bezig met het verzorgen van de dieren en het uitmesten van de stallen. Of ze krijgen informatie over het zuiveren van water voordat het uit de kraan komt. Met een zelfgemaakt waterfilter filteren ze vervolgens water uit de sloot. En tijdens weer een ander programma van Ecokids wordt het slootwater onderzocht op aanwezigheid van verschillende waterbeestjes. Met recht een leerzaam dagje uit dus.

Stats & tags


Driebergen-Rijsenburg, Utrecht, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling