Introductie

Bij Kinderboerderij Uden zijn naast een heleboel dieren nog tal van andere dingen te beleven. Bezoek het klimaatbos, bewandel het natuurpad, bewonder de broedmachine en leer van alles over het milieu. Toegang gratis.

Ga naar de website van Kinderboerderij Uden

Historie en populariteit

In 1982 is Kinderboerderij Uden geopend. Er waren toentertijd 3 mensen werkzaam. De boerderij werd bewoond door ganzen, kippen en een geit. In 1990 kreeg het een nieuw pand wat gedeeld werd met het IVN en de Vogelwacht. De gemeente Uden stond de Stichting Kinderboerderij Uden jaarlijks met 19.000 gulden bij. Hierdoor is het het dierenpark uitgegroeid naar wat het vandaag de dag is. Het natuurpad is geopend op 22 juni 2002.

Locatie

Kinderboerderij Uden ligt ten oosten van het Brabantse Den Bosch. Met de auto is het uitstekend bereikbaar. Ook het openbaar vervoer is prima geregeld. De bus stopt op 7 minuten loopafstand. Op een kwartier rijden liggen prachtige gebieden als de Bedafse Bergen en de Slabroekse Bergen. Als u dan toch in de buurt bent, is een bezoek aan een van beide natuurgebieden echt een aanrader.

Programma / activiteiten

Bij Kinderboerderij Uden wonen heel veel verschillende dieren. Hele gewone dieren, die je bij andere kinderboerderijen ook tegenkomt. Maar ook bijzondere dieren, zoals het Zwartblesschaap, damherten, lama’s en prachtige vogelsoorten. Verder zijn er ganzen,konijnen, cavia’s, ezels, geiten, kalfjes, kippen, eenden en een vrolijk hangbuikzwijn. Ook is er een speeltuintje. Vanaf het terras kunt u uw spelende kroost in de gaten houden. Sommige dieren hebben een eigen bar: een heuse nectarbar. In dit speciale stukje tuin staan bomen en planten die vlinders en andere insecten aantrekken. Tijdens een wandeling over het natuurpad, leert u samen met uw kinderen van alles over het landschap en de bewoners hiervan. Alles over klimaatverandering en de gevolgen hiervan, komt u te weten in het klimaatbosje. Bij het info-terras van IVN komen diverse duurzaamheidsaspecten aan de orde. Kinderboerderij Uden draait geheel op vrijwilligers. Meehelpen? Kinderen vanaf 10 jaar mogen zich aanmelden. Er worden regelmatig extra activiteiten geregeld, zoals schminken, kindermiddagen, en een lentefeest. Het dierenpark elke middag geopend, behalve op maandag. De toegang is vrij.

Stats & tags


Uden, Noord-Brabant, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling