Introductie

De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk is verantwoordelijk voor het behoud en beheer van het molengebied Kinderdijk. Nederland is een land dat van oudsher bekend staat om de vele molens. In het plaatsje Kinderdijk zijn nog altijd negentien molens te bewonderen, die het symbool vormen voor de wijze waarop Nederland omgaat met het water. Een van de molens doet dienst als bezoekmolen en dat betreft Molen 2 van de Nederwaard. Er worden in samenwerking met Tourist Info Alblasserdam groepsarrangementen verzorgd.

Ga naar de website van Kinderdijk

Historie en populariteit

De negentien molens van de Stichting Kinderdijk bestaan al eeuwen en het molengebied heeft sinds 1997 een plaats gekregen op de Werelderfgoedlijst van Unesco, waarmee de erkenning van het unieke molengebied een feit is geworden. Deze erkenning is voor de gemeenten, provincie en het waterschap aanleiding geweest om de Stichting Kinderdijk in het leven te roepen. Het molengebied Kinderdijk trekt jaarlijks bezoekers vanuit de hele wereld en dat worden er steeds meer. Op jaarbasis telt de Stichting Kinderdijk meer dan honderdduizend bezoekers, die het molengebied bezoeken.

Locatie

Met de auto kan het molengebied Kinderdijk in de provincie Zuid-Holland bereikt worden via de A15, waarbij afslag 22 moet worden genomen in de richting van Alblasserdam, Kinderdijk. De molens zijn gelegen tussen de Lek en de Merwede, op circa 25 minuten afstand met de auto vanaf Rotterdam. Wie met de fiets komt, kan met de fiets met de pont uit Krimpen aan de Lek het water oversteken.

Programma / activiteiten

Naast de bezoekmolen, die openstaat voor het publiek, kan er voor één van de arrangementen gekozen worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om aan boord van de fluisterrondvaartboot te stappen, waarmee een bezoek aan de molen gecombineerd kan worden met aan boord een presentatie over Kinderdijk. Fietstochten zijn mogelijk onder begeleiding net als natuurwandelingen. Deze arrangementen zijn mogelijk vanaf 10 personen tot 250 personen. Verder kan er voor de groepsuitjes een speciaal recreatieprogramma worden samengesteld met onder meer een puzzeltocht, spelletjes en survivaloefeningen.

Stats & tags


Kinderdijk, Zuid-Holland, Nederland
Cultuur, Molens

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling