Introductie

Zwemmen, trampolinespringen, klimmen, klauteren, voetballen; Koggenland is met recht een kinderparadijs!

Ga naar de website van Kinderparadijs Koggenland

Historie en populariteit

Koggenland ligt vlakbij De Leijen, vroeger een gebied voor zandwinning. Eind jaren zestig werd de zandput gebruikt voor wegenbouw in de directe omgeving. Tegenwoordig is het een 11 hectare groot recreatieterrein.

Locatie

Ten noord- oosten van Noord-Hollandse Heerhugowaard ligt Kinderparadijs Koggenland in het plaatsje Hensbroek. Het park is goed bereikbaar met de auto. Er is voldoende parkeergelegenheid. Komt u met het openbaar vervoer, dan moet u rekening houden met een kleine wandeling: de loopafstand vanaf de bushalte is ruim een kwartier. Binnen een half uur bent u met de auto in het centrum van Alkmaar, een historische stad met de bekende kaasmarkt. Wellicht een leuke combinatie met een bezoek aan Koggenland. Het park ligt nabij recreatiegebied De Leijen. In dit gebied is een zwemplas en er zijn talloze wandel- en fietsroutes uitgezet.

Programma / activiteiten

Koggenland bestaat uit het kinderparadijs en een camping. U kunt kamperen of gebruik maken van een trekkershut. Er zijn speciale campingtarieven, waarbij u toegang heeft tot het speelparadijs. Koggenland heeft een buitenzwembad met een ruime zonneweide waar je met je vriendjes een balletje kunt trappen. Buiten zijn verschillende speeltoestellen waarop je kunt klimmen, glijden en springen. Regent het? Geen probleem: binnen kun je je ook een hele dag vermaken! Het overdekte speelgedeelte is bijna 2000 m2 groot. Apenkooien, spelen in de ballenbak, klimmen en nog veel meer. Ouders en begeleiders vermaken zich vandaag ook uitstekend. Er is een leeshoek met tijdschriften en dagbladen. Ook kunt u gratis gebruik maken van een van de vier computers met internet. Kinderen en ouders/begeleiders mogen gratis naar binnen. Het kinderparadijs is van woensdag tot en met zondag open. Tijdens schoolvakanties kun je hier elke dag komen spelen.

Stats & tags


Hensbroek, Noord-Holland, Nederland
Overdekte Speeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling