Introductie

Kinderparadijs Malkenschoten in Apeldoorn is het ideale kinderuitje. Er is voor iedere leeftijd iets te doen. Zo geniet de kleinste peuter van de uit de hand etende karpers in de vijver en van de dieren op kinderboerderij. De lopende peuters kunnen op ontdekkingsreis gaan tussen de doe-speel- en bouwplekken en voor de grotere kinderen is er een spannend en uitdagend klim- en klauterparcours. Het personage van het park is Binky, die eveneens live rondloopt om de kleine bezoekers te vermaken.

Ga naar de website van Kinderparadijs Malkenschoten

Historie en populariteit

Al ruim 50 jaar bestaat de van oorsprong kinderboerderij Malkenschoten. Sinds 1999 zijn ze zelfstandig geworden en vanaf die tijd ontstond het idee om de kinderboerderij met een personage uit te beelden om meer aantrekkingskracht tot de kinderen te krijgen. En zo werd Binky geboren, naar aanleiding van het dikke varken Dolly uit de kinderboerderij. In beginsel was Binky alleen bedoeld als afbeelding in het kinderparadijs en voor reclame uitingen, maar vanaf 2003 is hij tot leven gekomen en vandaag de dag loopt hij vrij rond door het park om de bezoekers te amuseren.

Locatie

Het kinderparadijs Malkenschoten trekt jaarlijks ruim 300.000 bezoekers en kan het gehele jaar worden bezocht.

Programma / activiteiten

Het kinderparadijs Malkenschoten is gelegen aan de rand van Apeldoorn. Gemakkelijk te bereiken met de auto via afslag A50-A1 Apeldoorn Zuid. Via het openbaar vervoer rijden diverse buslijnen, waaronder lijn 11, 43 en 91 vanaf het Centraal Station van Apeldoorn richting Malkenschoten.

Bij familiepark kinderparadijs Malkenschoten staan speelplezier, dieren en waterpret centraal. De boerderijdieren, zoals de schapen, ezels, geiten en kalveren zijn allemaal van dichtbij te ontmoeten en mogen geaaid en gevoerd worden. Daarnaast biedt Malkenschoten diverse grote speeltuinen, een doolhof, een spannende midgetgolfbaan, een klim-en klauterbrug met kabelbaan, wiebelbrug en klimtoren, en verschillende waterfietsen voor een tochtje over het water met het hele gezin. Het gezellige overdekte snackpaviljoen zorgt voor de inwendige maag en voor ontspanning na alle inspanningen.

Kinderparadijs Malkenschoten is ook een uitermate geschikte locatie voor schoolreisjes en kinderfeestjes. Daarnaast is er in vakanties altijd van alles te beleven, zoals leuke optredens, een poppenkast en speurtochten. Bovendien organiseert Kinderparadijs Malkenschoten eveneens speciale activiteiten rondom dagen als Sinterklaas, Halloween, Kerstmis en Pasen. Kortom, voor een dagje met een hoog fungehalte, een beestenboel en spetterpret is Kinderparadijs Malkenschoten de aangewezen plek.

Stats & tags


Apeldoorn, Gelderland, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling