Introductie

Bergen zijn schaars in ons land en dat geldt al niet anders voor de prachtige regio Twente. Behalve enkele glooiingen in het bijzondere coulisselandschap mag het reliëf hier geen naam hebben. Laat staan dat het zich leent voor de klimsport. Maar om niet helemaal afhankelijk te zijn van omringende landen als Duitsland en België om je favoriete hobby uit te oefenen zijn er door het hele land klimhallen. Zo ook in Enschede, waar klimcentrum Arqué zich richt op zowel topsporters als op geïnteresseerden die graag een keer op ongedwongen en vooral veilige wijze in contact willen komen met de klimsport. Naast twee standaardmuren die overal in ons land te vinden zijn bevinden zich in Enschede ook twee wanden van vier meter breed en achttien meter hoog die maar liefst acht meter overhangen. Een echte uitdaging dus voor de gevorderde klimmers.

Ga naar de website van Klimcentrum Arque

Historie en populariteit

Klimcentrum Arqué heeft zich ontwikkeld tot topsportcentrum voor de klimsport. De top van de Nederlandse klimsport traint hier. Maar ook beginners zijn meer dan welkom. Beginners die zich dankzij de hoge status van het klimcentrum verzekerd weten van de juiste instructies en prima begeleiding.

Locatie

Aangezien een hele dag klimmen een vermoeiende bezigheid is die niet voor iedereen is weggelegd is het goed te weten dat er na het klimmen ook nog voldoende andere activiteiten te ontplooien zijn in Enschede. Bijvoorbeeld in de sfeervolle Enschedese binnenstad en dan met name het gebied rond de Oude Markt. Hier is het heerlijk toeven op een van de vele terrassen van de talrijke gezellige kroegen en sfeervolle eetcafétjes. Maar ook op cultureel gebied gooit Enschede hoge ogen. Allereerst is er een groot aantal bezienswaardigheden, waaronder de Grote Kerk, het stadhuis en het Rijksmuseum Twenthe. De laatste is niet alleen wat betreft architectuur bijzonder, ook de collectie van het museum, mag er zijn. Andere musea zijn het Natuurmuseum Enschede en de TwentseWelle. In oprichting is het Jan Cremer Museum, dat is vernoemd naar de meest tot de verbeelding sprekende zoon van de stad, Jan Cremer.

Programma / activiteiten

Bij klimcentrum Arqué richten ze zich vooral op de klimsport. Een echte cateringfaciliteit is er niet. Maar het is wel mogelijk om er bijvoorbeeld je verjaardagsfeestje te vieren. En je mag je eigen taart meenemen. Kijk voor meer informatie op de website.

Stats & tags


Enschede, Overijssel, Nederland
Klimmen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling