Introductie

Het Neoliet Klimcentrum Tilburg is de plek, waar jong en oud kennis kan maken met de klimsport. Voor deze kennismaking met het klimmen zijn er professionele klimfaciliteiten beschikbaar, waar zowel kinderen als jongeren en volwassen gebruik van kunnen maken. Klimmen is hier een belangrijk aspect, maar er wordt ook aandacht geschonken aan gezelligheid. Er is dan ook een gezellige omgeving gecreëerd, waarin iedereen kan relaxen en elkaar op een ontspannen wijze kan ontmoeten. Voor scholen zijn er diverse mogelijkheden om hun leerlingen met het klimmen in contact te brengen en dat geldt eveneens voor groepen en bedrijven, die toe zijn aan een echte uitdaging.

Ga naar de website van Klimcentrum Neoliet Tilburg

Historie en populariteit

Het Neoliet Klimcentrum is in 1992 opgericht door Erik Jacobs. Deze klimmer is een internationaal routesetter en maar liefst zeven keer Nederlands kampioen geworden. De vestiging Tilburg werd in 1994 gerealiseerd en onderging in 2008 een modernisatie. In 2011 zijn er in totaal zes vestigingen van Neoliet Klimcentrum ontwikkeld, die niet alleen in Nederland gevestigd zijn, maar waarvan ook een deel in Duitsland te vinden is. Naast de activiteiten van het klimcentrum bouwt Neoliet ook klimwanden en rotsstructuren, die onder meer voor de verhuur worden aangeboden. De uitstekende reputatie, die het Neoliet Klimcentrum heeft opgebouwd, zorgt voor een grote populariteit en aantrekkingskracht.

Locatie

Neoliet Klimcentrum is gelegen in de stad Tilburg in de provincie Noord Brabant. Het centrum bevindt zich aan de zuidkant van de stad en beschikt over een ruime parkeerplaats. Bussen stoppen voor de deur, zodoende is het klimparadijs zowel met de auto als het openbaar vervoer prima te bereiken.

Programma / activiteiten

Het Neoliet Klimcentrum Tilburg heeft een samenwerkingsverband met Happy Climber, die gerund wordt door de toptrainer en medeoprichter van Neoliet, Leo Broekmans. Deze ervaren klimmer organiseert klimactiviteiten in de buitenlucht en verzorgt outdoorcursussen, waarmee een licentie gehaald kan worden.

Wie nog nooit heeft geklommen, maar wel kennis wil maken met deze sport, kan een introductieles volgen. Er wordt geleerd veilig te klimmen en de basisprincipes komen aan bod. Zowel beginners als ervaren klimmers kunnen zodoende bij het Neoliet Klimcentrum terecht en het centrum is bovendien ook een uitstekende locatie voor onder meer teambuilding, vrijgezellenfeesten en groepsuitjes. In het centrum is een winkel gevestigd met een divers aanbod van klimmaterialen.

Jarige kinderen kunnen een avontuurlijk en spannend feestje geven in het Neoliet Klimcentrum Tilburg. Er wordt tijdens het kinderfeestje geleerd hoe je een hoge wand moet beklimmen, hoe je een touw moet vastmaken en hoe je op kratten kunt klimmen. Maar, er kan ook worden gekozen voor een superspannende speurtocht.

Stats & tags


Tilburg, Noord-Brabant, Nederland
Klimmen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling