Introductie

Het gezelligste en oudste klimcentrum is de Klimmuur Utrecht. Het indoor klimparadijs beschikt over 10 meter hoge muren die variëren in vorm en zijn uitgerust met meer dan 120 sportklimroutes. Van gemakkelijke routes tot aan moeilijke routes, er is voor elk wat wils. De routes liggen verdeeld over circa 500 m2 klimoppervlak en geven het klimmen, dankzij de diversiteit, een extra aantrekkelijke dimensie. Het vier meter hoge boulderhok is uniek in zijn soort. Deze is geheel in onderdelen gemaakt en biedt de ultieme uitdaging, waarbij veiligheid uiteraard voorop staat. Behalve individueel en naar hartenlust klimmen, kunnen bezoekers in de gezellige bar van Kimmuur Utrecht bijkomen van alle sportieve inspanningen, onder het genot van een drankje.

Ga naar de website van Klimmuur Utrecht

Historie en populariteit

Klimmuur Utrecht behoort tot de oudste klimmuur van Nederland. Al ruim 22 jaar heeft dit gezellige klimcentrum de deuren voor klimmers openstaan. Zowel geïnteresseerden en belangstellenden die kennis willen maken met de klimsport, als de zeer ervaren klimmers kunnen hier de ultieme klimbeleving ervaren. Het klimcomplex verwelkomt jaarlijks vele sportievelingen.

Locatie

Klimmuur Utrecht is gelegen in de Domstad Utrecht, provincie Utrecht. Wie met het openbaar vervoer komt, kan vanaf het Centraal Station de bus nemen richting de klimmuur. Bezoekers kunnen ook doorreizen naar Station Utrecht Zuilen. Daarvandaan is het klimcentrum op vijf minuten loopafstand gelegen. De Klimmuur is met eigen vervoer eveneens goed te bereiken.

Programma / activiteiten

Klimmuur Utrecht is uitgerust met een grote diversiteit aan klimwanden. Zo zijn er muren van 10 meter hoog van diverse vormen en is het 4 meter hoge boulderhok een absoluut hoogtepunt. Het indoor klimcentrum kent meer dan 150 klimroutes van zeer gemakkelijk (3b) tot zeer moeilijk (8b). Er kan individueel worden geklommen, maar ook onder begeleiding van een ervaren instructeur. Tijdens een cursus wordt goed aandacht besteed aan het veilig klimmen en het goed zekeren. Daarnaast zijn cursussen voor gevorderden en worden er lessen in techniek gegeven.

In het klimcentrum kunnen bezoekers ook boulderen, dit is tot beperkte hoogte klimmen zonder touw. Ook voor de jeugd wordt van alles gedaan en georganiseerd. Zo kunnen zij deelnemen aan Kidzklimmen, jeugdtraining en ook hun kinderfeestje hier vieren. Scholen zijn eveneens van harte welkom en voor wie op zoek is naar een vrijgezellenfeestje, een familie- of personeelsuitstapje; de uitdagende sport klimmen, leent zich hier prima voor. Kortom, het 500 m2 klimoppervlak van Klimmuur Utrecht staat garant voor vele uren klimplezier.

Stats & tags


Utrecht, Utrecht, Nederland
Klimmen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling