Introductie

Een keer per jaar kunnen bezoekers tijdens Kom In De Kas een kijkje nemen in de kassen van ruim 200 groenten-, bloemen- en plantentelers. Tijdens het eerste weekend van april laten glastelers maar al te graag zien hoe mooie natuurproducten gekweekt worden. Bezoekers mogen tevens proeven van al dat gezonde lekkers. Voor kinderen is dit uitstapje ook erg leuk, want in de kas gebeuren allemaal spannende, leuke en opmerkelijke dingen. Een dagje Kom In De Kas is dus niet alleen leerzaam, maar ook erg spannend en lekker!

Ga naar de website van Kom In De Kas

Historie en populariteit

De geschiedenis van Kom In De Kas gaat terug tot 1960. Tijdens de Floriade in Rotterdam werd ook de groenteteelt gepresenteerd. Bezoekers waren hier enorm enthousiast over. Daarom werd besloten om mensen de kans te geven in de kassen te kijken. Gedurende de jaren zestig en zeventig openden steeds meer tuinbouwgebieden eens per jaar hun kassen voor bezoekers. In 1977 werd aan deze open dag voor het eerst de naam Kom In De Kas gegeven. Inmiddels openen ongeveer 200 kassen jaarlijks hun deuren en samen trekken de telers in totaal zo’n 200.000 bezoekers tijdens deze dagen.

Locatie

Kom In De Kas vindt plaats in heel Nederland. In meerdere regio’s verspreid over het land kan men kijken wat er allemaal gebeurt in de kassen. De coördinatie ligt bij LTO Groenservice, maar kassen organiseren zelf hun activiteiten. Vaak is er bij de kassen een centraal parkeerterrein.

Programma / activiteiten

Kom In De Kas is de jaarlijkse open dag van honderden telers verspreid door heel Nederland. Op die dag mogen bezoekers een kijkje nemen binnen de kassen en kunnen zij met eigen ogen aanschouwen hoe bijvoorbeeld tomaten, komkommers of paprika’s groeien. Leuk voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. Kinderen kijken hun ogen uit bij de robots die de plantjes van water voorzien. Vaak zijn er allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd zoals schminken, springkussens en speurtochten.

Gedurende de dag mag niet alleen gekeken worden, ook mag er geproefd worden. Er worden tevens leerzame kookdemonstraties gegeven, uiteraard met producten uit de kas. Het is een leuk uitje voor het gezin, maar Kom In De Kas is ook zeer geschikt als bedrijfsuitje of als schoolreisje.

Stats & tags


Landelijk, Nederland
Evenementen, Maart

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling