Introductie

Familiepretpark Juliana Toren is een park voor jong en oud met wel 50 verschillende attracties met in de hoofdrol het schattige muisje Jul.

Ga naar de website van Koningin Juliana Toren

Historie en populariteit

In 1910 werd restaurant Belvédère met uitkijktoren geopend. Dit is de grondslag van het familiepark zoals we die vandaag de dag aantreffen. De uitkijktoren is gemaakt van kalkzandsteen; iets wat vrij uniek is bij gebouwen in deze contreien en uit dat jaartal. Langzaamaan werd het restaurant uitgebreid: eerst de lachspiegels, later de motorbootjes, autootjes en het spookhuis. Op slechts 1 kilometer verderop lag een groot ontspanningspark: het Prins Bernhard Dal. Dit park is in 1963 samengevoegd met Prinses Juliana Toren (zoals het indertijd heette), omdat het plaats moest maken voor een waterwingebied. In 2010 vierde het Familiepretpark zijn 100-jarige bestaan.

Locatie

Per fiets, auto of openbaar vervoer; het maakt niet uit welk vervoermiddel u kiest: het familiepark is uitstekend bereikbaar. U kunt vanaf eind maart tot en met eind oktober bij het pretpark in Apeldoorn terecht.

Programma / activiteiten

Op een matje van de reuzenglijbaan zoeven, een ritje in de draaimolen of racen in de botsauto’s. Een dag Juliana Toren is eigenlijk te kort, want er is zoveel te doen en te beleven. De kleintjes bezoekers kunnen zich bijvoorbeeld uitleven op de trampolines, springkussens, het carrousel en de speeltuin. Voor de grotere kids is er ook van alles. Wat dacht je van een Dino-toer, een duizelingwekkende achtbaanrit of heen en weer geslingerd worden in het schommelschip. Durf jij het aan? Uitrusten kan ook in het restaurant, waar een speelhoek aanwezig is. Er zijn verschillende kindermenu’s verkrijgbaar en natuurlijk is er ook aan grote mensen gedacht. In het restaurant kunt u gratis koffie en thee nemen! Bij aanschaf van een Jul’s gezinskaart, krijgt u waardebonnen voor andere attractieparken cadeau. Ook kunt u hier terecht voor groepsarrangementen en kinderfeestjes.

Stats & tags


Apeldoorn, Gelderland, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling