Introductie

Ontdek de geschiedenis van onze aarde in het Kristalmuseum in Borculo (Gelderland). Het museum bezit een indrukwekkende collectie kristallen, mineralen, edelstenen en fossielen.

Ga naar de website van Kristalmuseum

Historie en populariteit

Han Kamphuis, geoloog en de directeur van het museum, kocht in Californië gedolven amethisten van mijnwerkers. Deze bijzondere verzameling vormde de basis van het Kristalmuseum dat in 1996 werd geopend in het voormalige gemeentehuis van Borculo. Inmiddels is de collectie van het museum uitgebreid tot ongeveer 10.000 bijzondere objecten. Het museum wordt beheerd door de Stichting Geologisch Centrum Borculo en ontvangt ieder jaar zo’n 40.000 bezoekers.

Locatie

Het Kristalmuseum ligt in het dorpje Borculo, in de gemeente Berkelland in de Gelderse Achterhoek. Het museum is gevestigd in een voormalig gemeentehuis uit 1887.

Programma / activiteiten

Het Kristalmuseum richt zich zowel op kinderen als op volwassenen. Wie geïnteresseerd is in het binnenste van de aarde, zal in het museum wel even zoet zijn. Er is bijvoorbeeld een zaal met allerlei fossielen, variërend van resten van dinosaurussen en vliegjes tot delen van een versteende boom. In de landenzaal kunnen bezoekers mineralen bewonderen in allerlei kleuren. Kinderen kunnen de collectie spelenderwijs verkennen aan de hand van een leerzame speurtocht. Ook kunnen ze edelstenen wassen of zelfs een geode proberen te kraken (tegen meerprijs). Wie met een groep het museum wil bezoeken, kan vooraf een arrangement reserveren. Er zijn arrangementen voor kinderen en volwassenen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het museum. Als aandenken voor uzelf of als cadeautje voor een ander kunt u een keuze maken uit diverse edelstenen, sieraden, sculpturen en kristallen in de museumwinkel. Ook de galerie van het museum is zeker een bezoekje waard. Kunstenaars mogen hier hun mooiste beeldhouwwerken en unieke sieraden presenteren.

Stats & tags


Borculo, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling