Introductie

In het Kröller-Müller Museum kunnen bezoekers een prachtige, wereldberoemde collectie beeldende kunst bezichtigen, voornamelijk afkomstig uit de 19e en 20e eeuw. De beeldentuin en de omvangrijke collectie van Vincent van Gogh staan hierbij centraal. Naast de permanente tentoonstelling organiseert het museum ook regelmatig tijdelijke exposities over onder meer hedendaagse kunst.

Ga naar de website van Kröller-Müller Museum

Historie
Het Kröller-Müller Museum opende in 1938 haar deuren voor publiek en is vernoemd naar Helene Kröller-Müller. Zij leefde van 1869 tot 1939 en verzamelde bijna 11.500 kunstobjecten die zij betaalde uit het kapitaal van Anton Kröller, haar echtgenoot. Helene droomde altijd al van een museumhuis en in 1938 kwam deze droom uit. Zij was dan ook de eerste directeur van het museum. Lang heeft ze hier niet van mogen genieten, want in 1939 overleed zij.

 

Programma / activiteiten

Door de jaren heen is het museum flink uitgebreid voor de groeiende collectie en in het bijzonder de beeldentuin is uitgegroeid tot één van de grootste in Europa. Het Kröller-Müller Museum trekt jaarlijks vele bezoekers uit binnen- en buitenland.

Het Kröller-Müller Museum is gelegen in Het Nationaal Park De Hoge Veluwe, toegankelijk op drie plaatsen. Ingang Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen, provincie Gelderland. De bereikbaarheid is goed, zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer. Er zijn vanaf de NS Stations Ede-Wageningen en Apeldoorn busverbindingen.

Het Kröller-Müller Museum biedt bezoekers meer dan alleen vaste en wisselende tentoonstellingen over beeldende- en hedendaagse kunst. Zo worden er verschillende workshops georganiseerd waaronder portrettekenen. Daarnaast kan men een ecologische wandelroute volgen door de beeldentuin, waarbij flora en fauna wordt gecombineerd met kunstwerken.

In diezelfde beeldentuin worden tevens geregeld optredens georganiseerd van artiesten, kunstenaars of andere muzikanten die zich op een unieke wijze aan het publiek willen presenteren. In de museumwinkel is een uitgebreid assortiment met reproducties, geschenkartikelen en catalogi te vinden en ook voor scholen heeft het Kröller-Müller Museum een afwisselend aanbod van educatieve materialen en activiteiten samengesteld.

Stats & tags


Otterlo, Gelderland, Nederland
Cultuurhistorische Musea, moderne en hedendaagse kunst, Musea

Overige informatie

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag en feestdagen* van 10.00 tot 17.00 uur.
(*Feestdagen:  Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren, Kerst, Koningsdag 27 april, Bevrijdingsdag 5 mei)
De beeldentuin is open tot 16.30 uur.

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling