Introductie

Het mooiste park van Nijmegen is het Kronenburgerpark. Dit park is centraal gelegen en bestaat al sinds 1880. Het park is in Engelse landschapsstijl aangelegd. Naast het wandelpark wordt het heuvelachtige terrein met vele struiken en bomen gedomineerd door de Kronenburgertoren, die ruim dertig meter hoog is. Ook vinden bezoekers in dit mooie park de knuppelbrug, de meandervormige vijver, een hertenkamp en de volière. Het Kronenburgerpark in Nijmegen is een plek die de Nijmegenaren vol trots presenteren.

Ga naar de website van Kronenburgerpark Nijmegen

Historie en populariteit

In 1874 trad de Vestingwet in werking. De stadsmuren werden afgebroken, maar besloten werd dat de monumentale Kronenburgertoren en een deel van de stadsmuur de achtergrond moesten gaan vormen voor het nieuwe stadspark. De aanleg begon in 1880 aan de hand van een ontwerp van Liévin Rosseels, een Leuvense tuinarchitect. Er werd een heuvelachtig terrein aangelegd waartegen vele bomen en struiken werden beplant. De restanten van een gracht aan de voet van de Kronenburgertoren werden omgetoverd tot vijver. Niet veel later kreeg het park een grote volière en in 1912 volgde een hertenkamp. Het Kronenburgerpark is een Rijksmonument en zeer geliefd bij vele mensen.

Locatie

Het Kronenburgerpark is gelegen in het centrum van de historische stad Nijmegen in de provincie Gelderland. Het park is prima met eigen vervoer te bereiken. Aangezien Station Nijmegen op slechts 5 minuten loopafstand van het park is gelegen, kan men de plek ook uitstekend bereiken met het openbaar vervoer.

Programma / activiteiten

Het Kronenburgerpark is een plek met vele gezichten. Naast de Kronenburgertoren bevindt zich het Rondeel. Vanaf hier hebben bezoekers een mooi uitzicht over het park, de vijver, de hoogteverschillen die ruim 14 meter zijn en de achterliggende stadsdelen van Nijmegen. In het park bevindt zich een volière alsook een hertenkamp met herten, geiten, pluimvee en pauwen.

Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door het park, georganiseerd door het Gilde Nijmegen en leerlingen van het Stedelijk Gymnasium en er zijn stadswandelingen beschikbaar, waarin ook het Kronenburgerpark Nijmegen wordt bezocht.

Stats & tags


Nijmegen, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Natuur

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling