Introductie

In het Oude Noorden van Rotterdam is het atelier van Krysia Peka gevestigd. Hier kunnen bezoekers terecht voor workshops, maar ook om werken van haar hand aan te kopen. Prachtige werken overigens, want Krysia Peka weet met haar krachtige penseelstrek een enorm uitdrukkingsvolle schilderijen te maken. Schilderijen zonder diepere betekenis, tot stand gekomen vanuit een passie voor schilderen. Landschappen, portretten en figuren en bloemen, planten en bomen komen bij Krysia Peka op het doek tot leven.

Ga naar de website van Krysia Peka

Historie en populariteit

Krysia Peka is geboren op 25 december 1948 in Breda. Na het doorlopen van de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam en de Amsterdamse Academie volgen al snel vele exposities, zowel nationaal als internationaal. Van Rhode Island New York en Kaapverdië tot Ulft en Schoonhoven, overal is het werk van Peka te zien en overal oogst ze veel lof met haar prachtige schilderingen. Maar Krysia Peka houdt haar talent niet alleen voor zichzelf. Zo heeft de jaarlijkse schilderweek inmiddels een vaste plek veroverd in de agenda van de kunstenares. De schilderweek bestaat uit vijf dagen, opgesplitst in een ochtenddeel waarin de Krysia Peka les geeft en een middagdeel, waarin het geleerde in de praktijk wordt gebracht. Overigens heeft Peka haar sporen als docent al lang en breed verdiend. Zo gaf ze onder andere les in Berlijn, Kingston en Turkije.

Locatie

Dat Rotterdam naast het atelier van Krysia Peka cultureel veel te bieden heeft behoeft geen nadere uitleg. Niet voor niets dat de havenstad Culturele Hoofdstad van Europa was in 2001. En sinds dat jaar is het culturele aanbod alleen maar versterkt. Bekende trekpleisters zijn onder andere het museum Boijmans-Van Beuningen, waar onder andere een uitgebreide collectie van impressionisten en surrealisten als Claude Monet, Vincent van Gogh en Salvador Dali te bewonderen is. De Kunsthal, net als museum Boijmans-Van Beuningen gevestigd in het Museumpark, het culturele hart van Rotterdam, is eveneens een hoogtepunt op cultureel gebied in Rotterdam. Het hele jaar door hangen hier wisselende exposities van wereldberoemde en minder bekende kunstenaars.

Programma / activiteiten

De permanente collectie in het atelier van Krysia Peka is op afspraak te bezoeken. Voor informatie over onder andere de schilderweek kunt u terecht op de website van Krysia Peka.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling