Introductie

Wandelen langs galeries, het stadsmuseum, kunsthandel en ateliers. Kennismaken met al het moois wat Harlingen biedt, doet u tijdens de wandelroute Kunst Aan De Kust.

Ga naar de website van Kunst aan de Kust

Historie en populariteit

De Friese stad Harlingen heeft een rijk verleden. Kunst Aan De Kust voert u langs markante doorkijkjes, havens en interessante gevels. veel van wat u al wandelend ziet is opgenomen op de lijst van Rijksmonumenten en Gemeentelijke Monumenten.

Locatie

Kunst Aan De Kust is een route door het oude gedeelte van de Friese plaats Harlingen. De wandeling kan onder andere gestart worden bij het Centraal Station. Het openbaar vervoer is dan ook een uitstekende optie. Komt u liever met de auto? Er is voldoende parkeergelegenheid en het centrum van Harlingen is goed bereikbaar.

Programma / activiteiten

Ontdek de binnenstad van Harlingen op een bijzondere manier: wandel eens de Kunst Aan De Kust route. Deze tocht voert u te voet langs galeries, ateliers, een kunsthandel, en het cultuur en historisch museum van de Friese plaats. Dwalend door de oude kern, komt u allerlei bezienswaardige locaties tegen. Bij het Hannemahuis ontdekt u alles over de stadsgeschiedenis van Harlingen. Verhalen komen tot leven. U hoort en ziet alles over walvisvaarders, jeneverstokers, de befaamde Harlingse aardewerk tegels en nog meer. Bij Atelier DV ziet u, naast de vaste tentoonstelling handgevormd keramiek, iedere keer iets anders. Er is ruimte voor kunst van alle mogelijke materialen zoals vilt, afgedankte materialen, wol en aquarel. Bij het atelier van Arend van Dam treft u weer heel andere dingen: kinderboeken, etsen, schilderwerk, boekenvazen en andere boekenobjecten. Oker heeft juist weer veel vrolijke schilderkunst te laten zien. Deze doeken kunnen zowel gekocht als gehuurd worden. Kunsthandel Zuijderwal heeft vooral figuratieve kunst uit de twintigste eeuw. U vindt hier schilderijen en etsen van bekende en minder bekende Friese kunstenaars. Wilt u alles zien wat Kunst Aan de Kust biedt? Dan moet u hier minstens een dag voor uit trekken. Let wel: deelnemers hanteren elk een eigen openingstijden en -dagen.

Stats & tags


Harlingen, Friesland, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling