Introductie

Het Kunstenlab in Deventer is op meerdere manieren bijzonder. Ten eerste natuurlijk vanwege de bijzondere inhoud. Zowel bedrijven als kunstenaars vinden hun onderkomen in het Kunstenlab. De naam is een verwijzing naar de vroegere functie van het gebouw als laboratorium en naar de huidige functie als creatieve broedplaats voor kunstenaars. Het Kunstenlab organiseert tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse beeldende kunst. Bezoekers worden getrakteerd op installaties, schilderijen, vormgeving en fotografie.

Ga naar de website van Kunstenlab

Historie en populariteit

Het Kunstenlab is sinds 2000 in gebruik. Er werken naast kunstenaars ook vormgevers, tekstschrijvers, webdesigners, architecten, binnenhuisarchitecten, vormgevers en filmmakers.

Locatie

Het Kunstenlab ligt aan de rand van het historisch centrum van de prachtige Hanzestad Deventer. Veel gebouwen in de Koekstad verkeren mede dankzij voortreffelijk werk van de NV Bergkwartier, een organisatie die zich jarenlang heeft ingezet voor behoud van het historisch karakter van de oude binnenstad, in perfecte staat. Jaarlijks genieten vele miljoenen mensen van de smalle straatjes, de statige huizen met hun rijkelijk gedecoreerde gevels en van de gastvrijheid die van deze Hanzestad de mooiste stad aan de IJssel, en misschien wel van Nederland maakt. Deventer staat bekend als een echte evenementenstad. Jaarlijks terugkerende evenementen als Deventer op Stelten, het Dickens Festijn en de Boekenmarkt trekken stuk voor stuk honderdduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. En de echte Deventer koek is natuurlijk een lekkernij die zijn weerga niet kent. Het Kunstenlab zelf is gevestigd in een van de meest markante gebouwen van Deventer. Het gebouw van architect J.D. Postma is het vroegste voorbeeld van het Nieuwe Bouwen in Deventer. Bezoekers van het Kunstenlab ervaren nog steeds de voor het Nieuwe Bouwen zo belangrijke kenmerken als ruimte, licht, lucht en transparantie.

Programma / activiteiten

In het Kunstenlab zijn doorlopend diverse tentoonstellingen te bezoeken. Alleen tijdens opbouwweken van een tentoonstelling is de tentoonstellingsruimte gesloten. Op de website kunt u precies zien wanneer de opbouwweken zijn.

Stats & tags


Deventer, Overijssel, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling