Introductie

Een bezoek aan de Kunsthal brengt u in contact met oude meesters, vergeten culturen, fascinerende foto’s, vernieuwend design en hedendaagse kunst. Het is de eerste Kunsthal van Nederland. In het gebouw zijn altijd meerdere exposities tegelijkertijd. De tentoonstellingsruimte van de Kunsthal is in totaal 3300 m2 groot.

Ga naar de website van Kunsthal Rotterdam

Historie en populariteit

De Kunsthal Rotterdam, geopend in 1992, is een tentoonstellingsgebouw dat door zijn opzet, vormgeving en programmering uniek is in Nederland. Het compact ogende gebouw biedt onderdak aan vijf ruime tentoonstellingshallen. Door deze rijkdom aan expositieruimte kunnen in de Kunsthal maar liefst 5 tot 6 tentoonstellingen tegelijk plaatsvinden. De verrassende architectuur van de Kunsthal ontworpen door Rem Koolhaas maakt een bezoek al meer dan de moeite waard.

Locatie

Het gebouw is gelegen in het Museumpark van Rotterdam en heeft een ingang aan de Westzeedijk tegenover het Koningin Emmaplein. Naast de Kunsthal bevindt zich het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Programma / activiteiten

De Kunsthal beschikt niet over een eigen, vaste collectie. Een bezoek aan de Kunsthal biedt een avontuurlijke reis langs werelddelen en kunststromingen. Er is altijd een gevarieerd aanbod: van fascinerende fotografie tot vernieuwend design en van hedendaagse kunst tot oude meesters. De Kunsthal presenteert meer dan vijfentwintig tentoonstellingen per jaar, variërend van kleine intieme presentaties tot grootschalige, adembenemende overzichten van toonaangevende kunstenaars.
Bij de tentoonstellingen is een educatief programma voor kinderen verkrijgbaar aan de kassa, variërend van een knutselplaat, speurtocht, kunstkijkwijzer tot ‘hands on’ activiteiten in de tentoonstellingen. Toe aan een rustpauze? Voor een kopje koffie, uitgebreide lunch, een high tea of gezellige borrel kunt u terecht in het Kunsthalcafé.
Kijk op www.kunsthal.nl voor het actuele tentoonstellingsprogramma, activiteiten en mogelijkheden.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling