Introductie

De woning van Jannie Tonnis de Graaf is misschien nog het beste te omschrijven als museumhuis. Samen met haar man Job Kuiper woont ze in het Kunstpaviljoen, omringd door moderne kunstwerken. In de weekenden en op afspraak zijn bezoekers welkom.

Ga naar de website van Kunstpaviljoen

Historie en populariteit

In de zomer van 1999 werd het Kunstpaviljoen officieel geopend. Het bijzondere gebouw is op zichzelf al de moeite waard om te bezoeken. Een aantal jaren later kwam Tonnis de Graaf op het idee om anderen uit te nodigen om de kamers in te richten met design en kunst. Het nieuwe concept kreeg de naam Art-Huis. Maar dat bleek niet goed te werken. Tonnis de Graaf besloot om gewoon weer zelf werken te selecteren voor tentoonstellingen. Jaarlijks reist ze langs verschillende kunstopleidingen om nieuw talent te ontdekken. Kunstenaars en vormgevers met talent mogen hun werk tentoonstellen in het Kunstpaviljoen. Het Kunstpaviljoen ontvangt zo’n 1.500 bezoekers per jaar.

Locatie

Het Kunstpaviljoen ligt in Nieuw-Roden, tussen de steden Drachten, Assen en Groningen. Bij het museum is voldoende parkeergelegenheid aanwezig, maar het Kunstpaviljoen is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Programma / activiteiten

Het Kunstpaviljoen heeft een vaste collectie, waarvan een groot deel permanent wordt getoond. Tot de vaste collectie behoren werken van bijvoorbeeld Joris Laarman, Auke de Vries, Jurgen Bey, Anne Wenzel, Maarten Baas en Richard Meitner. Ieder jaar organiseert het Kunstpaviljoen vier tentoonstellingen. Meer informatie daarover is te vinden op de website. Wie wil deelnemen aan een rondleiding (eventueel inclusief lunch), dient ten minste twee weken van tevoren een reservering te maken. Regelmatig worden er lezingen en workshops georganiseerd, afhankelijk van de exposities.

Stats & tags


Nieuw-Roden, Drenthe, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling