Introductie

De mooiste zomerboeketten pluk je zelf bij Kwekerij Van der Velde. Ook teler van bijzondere fuchsia’s, eenjarigen, kuipplanten en pelargoniums.

Ga naar de website van Kwekerij Van Der Velde

Historie en populariteit

In 2008 heeft kwekerij Van der Velde een bijzondere collectie fuchsia’s overgenomen. Deze bestaat uit 3.600 soorten en is afkomstig van Kwekerij C. Spek, een internationaal gewaardeerde kwekerij.

Locatie

U vindt Kwekerij Van der Velde in het buitengebied van Heerde. Met de auto is de bloementeler uitstekend bereikbaar. Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. Komt u met het openbaar vervoer, houdt dan rekening met een korte wandeling. U loopt in een kwartier van de bushalte naar Van Der Velde. Tip: de kwekerij is een prima startpunt voor een fietstocht over de prachtige Veluwe.

Programma / activiteiten

Iedereen die van vrolijke zomerse boeketten houdt, is hier aan het juiste adres. Let wel: handjes uit de mouwen, want u plukt alles zelf! Midden in de pluktuin staat een prieel met een zitje. Hier kunt u genieten van een kopje koffie met verse lekkernijen. ook in de kas zelf zijn verschillende gezellig zitjes waar u even uw benen kunt strekken. U kunt zelf uw boeket samenstellen, of uw geplukte bloemen laten binden door een medewerker. Verder verzorgt Kwekerij Van der Velde verzorgt leuke workshops, al dan niet gecombineerd met een rondleiding en koffie met wat lekkers. Kwekerij Van der Velde is hiernaast het walhalla voor de fuchsialiefhebber. U vindt hier maar liefst 3.600 verschillende bijzondere soorten. Hiervan is een groot aantal winterhard, iets wat ongebruikelijk is voor deze soort. Ook liefhebbers van geraniums kunnen hun hart ophalen. Er zijn maar liefst 350 soorten. Er is tevens een breed assortiment eenjarige zomerbloeiers. Zowel de gangbare eenjarigen als speciale zomerbloeiers. Verder bestaat het assortiment uit uitbundig bloeiende kuipplanten. Zoekt u een plekje voor uw planten om te overwinteren? Vraag naar de logeermogelijkheden voor uw kuipplanten en fuchsia’s.
Van maart tot en met oktober is de kwekerij geopend. De pluktuin gaat echter het laatste weekend van juni open. Wilt u op andere dagen of buiten de reguliere openingstijden, een bezoek brengen aan Kwekerij Van der Velde? Dat kan op afspraak.

Stats & tags


Heerde, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling