Introductie

Landgoed Anningahof is een glooiende landschapstuin met ruimte voor beschermde bloemen en planten en zo’n honderd wisselende kunstobjecten. Alle kunst in deze tuin is te koop.

Ga naar de website van Landgoed Anningahof

Historie en populariteit

Tot 2011 liepen hier nog koeien. De ombouw naar een beeldenpark is een particulier initiatief. Sinds 2004 is Landgoed Anningahof open voor publiek.

Locatie

Langoed Anningahof ligt aan de rand Zwolle, nabij de A28. De dichtstbijzijnde bushalte bevindt zich op 8 minuten loopafstand. Met de auto is het beeldenpark prima te bereiken. Vanaf de Anningahof kunt u wandel- en fietstochten maken door het rivierenlandschap. Combineer uw bezoek eens met een duik in de Agnietenplas of ontdek de historische binnenstad van de Overijsselse hoofdstad.

Programma / activiteiten

De beeldentuin Landgoed Anningahof is 5,7 hectare groot. De hedendaagse kunst die u hier kunt bewonderen is te koop. Hiermee is de Anningahof dus ook een galerie. Het assortiment is divers in maat, materiaal en stijl. Het park heeft de status NatuurSchoonWet-landgoed (NSW). Dit betekent dat een derde van het terrein bestaat uit natuur, onder andere met beschermde en wilde bloemen en planten. Tevens zijn er vijvers en grassen. Zoals de regels van de NSW voorschrijven, bestaat landgoed Anningahof voor dertig procent uit bomen en struiken. Wat resteert zijn de aangelegde tuinen, een boomgaard een tentoonstellingsruimte en ontvangstruimte. In de bijzondere beeldentuin worden ook rondleidingen gegeven aan groepen van 15 tot 20 personen. Vanaf het terras kijkt u over het glooiende landschap en de vijver van het beeldenpark. De kunst lijkt te zijn opgenomen in de natuur waarin deze staat. Wanneer een kunstobject verkocht is, blijft dit in de tuin staan tot aan het einde van het seizoen. Na de sluiting van het tuinjaar gaat het kunstvoorwerp naar de nieuwe eigenaar. Landgoed Anningahof is open van eind mei tot en met eind oktober, elke middag van woensdag tot en met zondag. Voor bijna alle drankjes betaalt u een euro. Pinnen is niet mogelijk.

Stats & tags


Zwolle, Overijssel, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling