Introductie

‘De mooiste tuin van Nederland’ staat op de website van Buitenplaats de Wiersse te lezen. En daar is weinig aan gelogen. Want de wilde tuin, de rozentuin, de moestuin en de verdiepte lage tuin rondom het bijzondere gelijknamige landhuis zijn werkelijk prachtig. Prachtig in elk seizoen, want de gevarieerde beplanting zorgt dat de tuin ieder seizoen verrassend is. Dus heb je inspiratie nodig voor de eigen tuin, bekijk dan eens de beken en vijvers, de slingerende beukenloofgang, de bruggen, fonteinen en beelden en natuurlijk de vele bomen, struiken, planten en bloemen in Buitenplaats de Wiersse.

Ga naar de website van Landgoed de Wiersse

Historie en populariteit

Hoewel de oudste vermelding van de Wiersse reeds uit 1288 stamt, begint de geschiedenis van het landgoed zoals we dat nu kennen in 1678. Vele families hebben het landgoed sindsdien bewoond.

Locatie

Buitenplaats de Wiersse ligt in het Gelderse Vorden. Dit dorp in de Achterhoek kenmerkt zich door een grote ‘kastelendichtheid’. Vorden is een van ’s lands meest kasteelrijke dorpen. Naast landgoed de Wiersse bevinden zich hier maar liefst zeven kastelen op fietsafstand van elkaar. En dus speelt fietstoerisme hier een grote rol, overigens niet alleen vanwege de kastelen, maar ook vanwege het afwisselende landschap van weiden en bossen. Een bezichtiging van het de prachtige tuinen van de Wiersse kan daarnaast prima gecombineerd worden met een bezoek aan de Hanzesteden Deventer en Zutphen. Deventer, met zijn vele grote evenementen en prachtige historische binnenstad, behoort al jaren tot de meest bezochte steden van ons land. Zutphen kenmerkt zich door het bijzondere en pittoreske karakter van de historische binnenstad. Eveneens zeer de moeite waard om te bezoeken is de nabijgelegen Antonius van Paduakerk in Kranenbrug. Deze prachtige neogotische kruisbasiliek is van de hand van ’s lands grootste architect Pierre Cuypers, vooral bekend van het Amsterdamse Rijksmuseum en het eveneens hoofdstedelijke Centraal Station. In de kerk is tegenwoordig het Heiligenbeeldenmuseum gevestigd.

Programma / activiteiten

Buitenplaats de Wiersse is het gehele jaar geopend en ieder seizoen heeft zijn eigen unieke kenmerken. Daarnaast worden er ieder jaar een aantal open dagen georganiseerd rondom speciale seizoenthema’s. Op de website vind je de meest actuele bezoekersinformatie.

Stats & tags


Vorden, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling