Introductie

Landgoed en Kasteel Neerijnen zijn te vinden aan de noordelijke oever van de Waal in het Gelderse Neerijnen. Het kasteel is alleen te bezichtigen tijdens de openstellingsuren van het gemeentehuis. Bezoekers kunnen het huis individueel of op verzoek onder begeleiding bezichtigen. Het landgoed is altijd opengesteld voor publiek. Het landgoed is een prachtig wandelgebied. Het terrein voert wandelaars langs weelderige parkbossen, boomgaarden, weilanden, grienden met wilgen, stroomdalgraslanden en een oude rivierloop. Vanaf de dijk heeft men een schitterend uitzicht op het Landgoed en Kasteel Neerijnen.

Ga naar de website van Landgoed en kasteel Neerijnen

Historie en populariteit

Kasteel Neerijnen vindt zijn oorsprong in de 14e eeuw. Het huis, zoals wij dit vandaag de dag kennen, is vermoedelijk op de fundamenten van het oude huis Klingelenburg gebouwd omstreeks 1600. In de 18e eeuw heeft het kasteel een ingrijpende verbouwing ondergaan en is uitgebreid met een aanbouw in de 19e eeuw. Stichting Het Geldersch Landschap kreeg het huis in 1974 in bezit en droeg het in 1975 aan de zusterinstelling, de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen, over in langdurig erfpacht. Vervolgens kocht de gemeente Neerijnen het kasteel en na een restauratie kreeg het huis de functie als gemeentehuis. Het kasteel is zodoende enkel te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Landgoed en Kasteel Neerijnen trekken jaarlijks vele dagjesmensen.

Locatie

Landgoed en Kasteel Neerijnen liggen ten noorden van het dorpje Neerijnen in de provincie Gelderland. Vanuit alle delen van het land is het kasteel en het landgoed prima te bereiken met eigen vervoer.

Programma / activiteiten

Op het Landgoed Neerijnen bevindt zich Kasteel Neerijnen, eigendom van de gemeente Neerijnen. Het kasteel doet dienst als gemeentehuis en kan tijdens openingstijden worden bezocht al dan niet onder begeleiding. In het kasteel hangen diverse Gelderse familieportretten. Wie op zoek is naar een mooie trouwlocatie kan eveneens terecht in Huis Neerijnen.

Het landgoed rondom het kasteel is opengesteld voor publiek. Bezoekers kunnen hier urenlang wandelen door de schitterende natuur die varieert van bossen, weilanden, kronkelpaden, rivieren, boomgaarden en grienden met wilgen. Kortom, er is veel te zien bij Landgoed en Kasteel Neerijnen.

Stats & tags


Neerijnen, Gelderland, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling