Introductie

Kinderen en volwassenen zullen zich prima vermaken op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. Bezoek de kinderboerderij, beleef een roofvogelshow, maak kennis met flamingo’s, wolven en apen of wandel langs de vele bomen- en plantensoorten.

Ga naar de website van Landgoed Hoenderdaell

Historie en populariteit

In augustus 2008 werd het Landgoed Hoenderdaell geopend voor het publiek. Twintig jaar eerder had Peter Kruijff het gigantische terrein gekocht. Op het terrein staan momenteel niet alleen een aantal huizen die door de familie Kruijff worden bewoond, maar er is ook een bijzondere dierentuin gevestigd. Een maand na de opening hadden al meer dan 10.000 mensen het landgoed bezocht. Een groot succes dus, maar helaas bleef dat niet zo. In 2010 moest de familie Kruijff twaalf van de zeventien medewerkers ontslaan, omdat het landgoed verlies bleef lijden. Een ingeschakeld adviesbureau deed een aantal suggesties om meer bezoekers te trekken. Het bureau adviseerde onder meer om stichting Pantera naar het landgoed te halen. Uiteindelijk is de gemeente hiermee akkoord gegaan. Binnenkort verhuizen de poema’s, leeuwen, jaguars, panters en tijgers naar Anna Paulowna en heeft het landgoed er een aantal zeer bijzondere dieren bij.

Locatie

Landgoed Hoenderdaell is een groot natuurterrein aan de rand van de plaats Kleine Sluis in de Noord-Hollandse gemeente Anna Paulowna. Bezoekers kunnen bij de entreepoort een toegangspas aanvragen.

Programma / activiteiten

Bezoekers van Landgoed Hoenderdaell hoeven zich niet te vervelen. Kleine kinderen zullen vooral de kinderboerderij geweldig vinden. Hier wonen konijnen, cavia’s, kippen, duiven, geitjes, kalkoenen en een varken. Maar ook uitheemse dieren zijn goed vertegenwoordigd op het landgoed. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de krokodillen, de flamingo’s, de aapjes of de wolven. Een andere bijzondere attractie is de roofvogeltuin, waar meer dan vijftien roofvogels leven. Valkenier Karel Geurts verzorgt demonstraties en workshops waarbij dappere bezoekers bijvoorbeeld een steenuil op hun arm mogen dragen. Houd er rekening mee dat er op het landgoed geen eetkraampjes te vinden zijn.

Stats & tags


Anna Paulowna, Noord-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling