Introductie

Gelegen in een meander van het idyllische riviertje de Linge vind je het bijzondere landgoed Noordenhoek. In en om dit prachtige landgoed is het heerlijk wandelen, fietsen en kanoën. En dat wordt dan ook veel gedaan door de vele toeristen en dagjesmensen die dit deel van de Betuwe jaarlijks bezoeken.

Ga naar de website van Landgoed Noordenhoek

Historie en populariteit

De geschiedenis van Landgoed Noordenhoek brengt ons officieel terug naar de vijftiende eeuw, als het onder de naam Kasteel Palmesteyn voor het eerst genoemd wordt. Archeologische vondsten op de plek waar vroeger Palmesteyn lag laten ons echter zien dat er waarschijnlijk ook al twee eeuwen voor de eerste vermelding van het kasteel bedrijvigheid was. Het kasteel zelf is in 1833 afgebroken. En ook het oude huis Noordenhoek bestaat niet meer. Daarvoor in de plaats is in 1898 een prachtig in Neorenaissance stijl opgetrokken huis herbouwd. Dat huis vormt nu nog steeds het centrum van Landgoed Noordenhoek.

Locatie

Is het landgoed zelf het bezoeken meer dan waard, de directe omgeving maakt dat een bezoek aan dit deel van de Betuwe een echte must is voor liefhebbers van natuur, rust en ruimte. De verscheidenheid aan flora en fauna is uniek te noemen. Daarnaast biedt ook het naastgelegen landgoed Marienwaerdt veel ruimte voor ontspanning. Dit landgoed is te bereiken via het voetveer in Enspijk. De Betuwe staat natuurlijk bekend vanwege de vele fruitbomen die aan weerszijden van de oever van de Linge, met 100 kilometer de langste alleen in Nederland stromende rivier, staan. Dat de streek met name in de lente, wanneer de fruitbomen in bloei staan, het bezoeken waard is, behoeft geen verdere uitleg.

Programma / activiteiten

Het gehele jaar door worden er tal van activiteiten georganiseerd op en om Landgoed Noordenhoek. Bloesemtochten, lentefairs en muziekfestivals zijn slechts enkele van de jaarlijks terugkerende evenementen. Voor een actueel overzicht van de activiteitenagenda raadpleeg je de website.

Stats & tags


Deil, Gelderland, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling