Introductie

Fietsen, wandelen of varen door de mooiste plek van Nederland? Neem Landgoed Oldruitenborgh in het pittoreske Overijsselse Vollenhoven als uitvalsbasis en geniet maximaal van het prachtige Nationale Park Weerribben-Wierden.

Ga naar de website van Landgoed Oldruitenborgh

Historie en populariteit

Voor de ontstaansgeschiedenis van Landgoed Oldruitenborgh moeten we terug naar eind vijftiende eeuw als Egberts Pelgrim van den Ruthenberghe, de toenmalige schout van Vollenhove, de stadshavezathe Oldruitenborgh laat bouwen. In de loop der jaren heeft het landgoed ingrijpende veranderingen ondergaan en ook de bestemmingen wisselden met enige regelmaat. Tegenwoordig wordt het landgoed gebruikt voor besloten evenementen, zowel zakelijk als particulier. Daarnaast is er een hotel, een restaurant en kan er getrouwd worden op deze prachtige locatie.

Locatie

Landgoed Oldruitenborgh ligt zoals gezegd in het pittoreske Vollenhove. Het kleine stadje met minder dan vijfduizend inwoners kent een groot aantal bezienswaardigheden, waarvan het landgoed er slechts een is. Vele historische gebouwen, waaronder de Grote Kerk zijn het aanzien meer dan waard. Daarnaast geniet Vollenhove onder watersportliefhebbers grote bekendheid als havenplaats. Jaarlijks wordt een groot aantal evenementen georganiseerd op en om het water. De Havendagen zijn de bekendste. Een ander evenement, jaarlijks bezocht door duizenden mensen, is het Corso Vollenhove, dat iedere laatste zaterdag van augustus wordt gehouden en waarbij de meest prachtige met bloemen versierde wagens door de straten van Vollenhove rijden. Maar ook buiten Vollenhove is er genoeg te beleven. Zo ligt het stadje aan de rand van de tot mooiste plek van Nederland verkozen Weerribben. Dit Nationale Park is het grootste aaneengesloten gebied van laagveenmoeras in Noordwest-Europa en zelfs de otter zwemt hier rond, zij het helaas met de nodige problemen. Nationaal Park Weerribben-Wieden is het best te ontdekken vanaf het water. Zelf geen boot? Er zijn gelukkig tal van bedrijven die boten verhuren zodat iedereen ten volste kan genieten van prachtige, ongerepte Nederlandse natuur.

Programma / activiteiten

Raadpleeg de website voor een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden op Landgoed Oldruitenborgh. Zo heeft het hotel diverse bijzondere arrangementen en wisselt de menukaart van het restaurant met enige regelmaat.

Stats & tags


Vollenhove, Overijssel, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling