Introductie

Het Landgoed Staniastate ligt in Oenkerk in de provincie Friesland en beschikt over een schitterend aangelegd park, waar prachtige wandelingen gemaakt kunnen worden. Het is een unieke plek om bijvoorbeeld een feestelijke gelegenheid te laten plaatsvinden, maar individuele bezoekers kunnen er ook prima terecht om te wandelen en daarna een hapje te eten of gewoon een kopje koffie te drinken.

Ga naar de website van Landgoed Staniastate

Historie en populariteit

De geschiedenis van het Landgoed Staniastate voert terug naar het begin van de zestiende eeuw. Dat was het moment dat Jeppe van Stania de prachtige locatie liet bouwen. Het complete gebouw, zoals het er nu staat, stamt uit 1843, nadat het in 1813 bijna volledig was afgebrand.

Locatie

Het landgoed trekt jaarlijks vele bezoekers, die van het prachtige park willen genieten en een leuke wandeling willen maken, en daarbij een hapje kunnen eten of aansluitend een kopje thee of koffie kunnen drinken.

Programma / activiteiten

Het Landgoed Stania State ligt op een schitterende locatie in de Friese wouden op ongeveer tien kilometer ten noordoosten van de plaats Leeuwarden. Het Landgoed Stania State is op zaterdagen en zondagen geopend en gezelschappen kunnen op afspraak terecht op alle dagen van de week.

Op het Landgoed Stania State is het mogelijk om op een unieke locatie het huwelijksfeest te vieren. De idyllische ligging, de rijke historie en de intieme sfeer dragen bij aan een onvergetelijke dag. Daarbij kan er uit een veelzijdig aanbod van arrangementen worden gekozen, variërend van een feestelijk diner tot een barbecue en van een romantische picknick tot een uitgebreid buffet. Ook voor alle andere feesten, zoals een jubileum, receptie of verjaardag, alsook voor vergaderingen worden er fantastische mogelijkheden geboden.

Op het landgoed is een Bed & Breakfast gevestigd, zodat er ook de gelegenheid wordt geboden om te overnachten op een unieke locatie. Naast een gezellige brasserie met een informeel karakter kunnen bezoekers eveneens terecht in de theeschenkerij voor een echte high tea op Landgoed Stania State.

Stats & tags


Oenkerk, Friesland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling