Introductie

Landgoed Voorstonden is een unieke buitenplaats in het Gelderse Brummen. Het huis Voorstonden is een oorspronkelijk middeleeuws huis en met de aanleg van het prachtige park is een schitterend landgoed ontstaan. Een landgoed bestaande uit een mooie bloementuin met rozen, azalea’s en rododendrons, een druivenkas, grote vijvers, een Engels park en 16e eeuwse grachten. Het landgoed beschikt over verschillende terrasjes waar bezoekers kunnen genieten van een prachtig uitzicht over het park en de vijver. Alles wat groeit en bloeit, is hier te zien. Er worden rondleidingen gegeven en bovendien is Landgoed Voorschoten een heerlijke plek als vakantiebestemming.

Ga naar de website van Landgoed Voorstonden

Historie en populariteit

Landgoed Voorstonden dateert uit de middeleeuwen. In de 16e eeuw zijn de grachten aangelegd en het huidige huis Voorstonden is het resultaat van een grote verbouwing uit 1825. Tijdens deze renovatie werden ook het Engelse park, de landelijke vormen en de grote vijvers aangelegd. Het zuidelijke deel van de tuin werd begin 20e eeuw ontworpen en aangelegd. Rond 1600 had Gijsbert van Wisch tot Voorstonden het landgoed in het bezit. Via zijn dochter Anna werd het bezit overgedragen aan de familie Schimmelpenninck van der Oye.

Locatie

Het huis en de tuin zijn vandaag de dag in particulier bezit en enkel te bezichtigen op afspraak. Het omliggende gebied is vrij toegankelijk en in handen van Natuurmonumenten. Veel mensen weten dit sprookjesachtige landgoed Voorstonden te vinden.

Programma / activiteiten

Landgoed Voorstonden is ten zuiden van Zutphen gelegen in de gemeente Brummen, provincie Gelderland, tussen de Veluwe en de IJsselvallei. Het landgoed is goed met eigen vervoer te bereiken.

Landgoed Voorstonden, het huis en de tuin, zijn op afspraak te bezoeken. Er worden rondleidingen verzorgd door het koetshuis en de schitterende tuinen. Het koetshuis is bovendien ingericht als sfeervol, authentiek vakantiehuis. Wie een bijzondere locatie zoekt voor een weekendje weg of langer, is hier aan het juiste adres.

De tuinen bieden een geweldige variatie aan bloemen, planten, vijvers en bomen. Het is bovendien een prachtig locatie voor het maken van een bruidsreportage. In de herfst en in het voorjaar worden er tevens in de ‘blauwe zaal’ in het huis van Landgoed Voorstonden concerten georganiseerd.

Stats & tags


Brummen, Gelderland, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling