Introductie

Het Legermuseum biedt bezoekers de mogelijkheid om kennis te maken met een uitgebreide collectie van kunstuitingen en militaire gebruiksvoorwerpen. In het Legermuseum wordt een overzicht gegeven van de militaire geschiedenis vanaf het prille begin in de prehistorie tot heden. Met voorwerpen, zoals wapens, uniformen, een tram met soldaten en een loopgraaf wordt er een uitstekend beeld verkregen van het soldatenleven. Verder biedt de museumwinkel de mogelijkheid om interessante producten aan te schaffen en kunnen bezoekers in het museumcafé de Tamboer terecht voor een hapje en een drankje.

Ga naar de website van Legermuseum

Historie en populariteit

Het Legermuseum is voortgekomen uit een privéverzameling van voorwerpen van de heer F.A. Hoefer, die geleefd heeft in de periode 1850-1938. Op 5 augustus 1913 werd door Prins Hendrik het Nederlandsch Artillerie Museum geopend in het Kasteel Doorwerth, waar Hoefer de collectie voor het publiek toegankelijk wilde maken. In de loop der jaren werd het kasteel te klein en werden er in Delft en Leiden musea geopend, maar om uiteindelijk de collectie in één museum onder te brengen werd er gekozen voor de locatie van het Armamentarium in Delft. Z.K.H. Prins Bernard opende na een grondige renovatie in 1986 het Legermuseum op de benedenverdieping. Er komen jaarlijks ruim zeventigduizend bezoekers een kijkje nemen in het Legermuseum.

Locatie

Het Legermuseum is gevestigd in Delft en op slechts vijf minuten loopafstand van het Centraal Station Delft gelegen. Met de auto is het Legermuseum eenvoudig te bereiken, waarbij de auto tegen betaling geparkeerd kan worden aan de overzijde van het museum op de aangewezen parkeerterreinen.

Programma / activiteiten

Het Legermuseum heeft naast de vaste collectie een wisselend programma met exposities, die van uiteenlopende thema’s worden voorzien. Ook worden er lezingen en symposia gehouden en kunnen er rondleidingen worden verzorgd, waarbij kinderen hun eigen route door het museum mogen lopen.

Voor scholen zijn er speciale lesprogramma’s samengesteld, zowel voor het basis onderwijs als voor het voortgezet onderwijs. Kinderen kunnen tijdens schoolvakanties deelnemen aan activiteiten en elke zondag zijn er gezinsactiviteiten, waaronder de toernooiridders waarbij de Middeleeuwen weer even tot leven komen. Verder kunnen kinderen hier hun verjaardag tussen de kanonnen, tanks en harnassen vieren en kiezen uit themafeestjes, zoals het Ridderfeestje en het Codekrakersfeestje.

Stats & tags


Delft, Zuid-Holland, Nederland
Musea, Oorlogsmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling