Introductie

Het allergrootste evenement ter wereld van het kleine bouwsteentje: LEGO. Kom levensgrote bouwwerken bewonderen en ga zelf met LEGO aan de slag.

Ga naar de website van Lego World

Historie en populariteit

LEGO World is ’s werelds grootste LEGO- evenement. In 2000 werd het evenement voor het eerst gehouden. Inmiddels is het traditie: elke herfstvakantie zijn de IJsselhallen in Zwolle omgetoverd tot een waar LEGO- paradijs. In 2010 kwamen er zo’n 75.000 bezoekers af op het steentjesfeest.
LEGO vindt zijn oorsprong in Denemarken. Hier werd in 1932 het steentje uitgevonden. In 1958 is LEGO op de markt gebracht en sindsdien is het niet meer weg te denken. LEGO blijft populair: er zijn ruim 3,2 miljoen kinderen lid van de LEGO- club.

Locatie

LEGO World wordt jaarlijks gehouden in de IJsselhallen. Deze evenementenhallen liggen op loopafstand van het station van Zwolle. Met de auto is het evenement prima te bereiken. De IJsselhallen zijn een prima startpunt voor een wandeltocht door de historische binnenstad van de Overijsselse hoofdstad. Op culinair gebied heeft Zwolle flink wat in huis. Wilt u dat ontdekken, dan is een culinaire wandeltocht misschien iets voor u.

Programma / activiteiten

Elk jaar kun je in de herfstvakantie in Zwolle terecht voor een ontmoeting met je favoriete bouwsteen: LEGO. Er zijn levengrote bouwsels. Ieder jaar staat er een andere thema centraal. Je kunt vandaag natuurlijk ook zelf aan de slag. Er zijn talloze optredens met bekende kinderartiesten en je kunt je laten schminken. Bij de experts kun je terecht voor al je bouwvragen. Voor kleine bezoekers is er DUPLO, de grote broer van LEGO. Papa’s en mama’s mogen mee bouwen, maar kunnen ook een kopje koffie met wat lekkers nuttigen op het binnenterras. Het evenement duurt een week. Wanneer u kaarten aan de kassa wilt kopen, kijk dan eerst op internet of deze nog beschikbaar zijn.

Stats & tags


Zwolle, Overijssel, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling