Introductie

Het Leids Filmfestival is een groot filmfestival, geschikt voor jong en oud, kunstliefhebbers en filmfanaten. In allerlei bioscopen, musea en andere verschillende locaties kan het publiek maar liefst zes dagen lang films kijken. Niet alleen de bekende films, maar ook producties uit bijvoorbeeld Midden-Europa en klassiekers uit Japan worden vertoond. Daarnaast worden er lezingen, exposities en gezellige feestjes tijdens het evenement georganiseerd. Het Leids Film Festival wordt in oktober gehouden en toont voor ieder wat wils.

Ga naar de website van Leids Film Festival

Historie en populariteit

Het idee voor het Leids Film Festival ontstond in de kroeg bij een groepje vrienden. Allen waren bezig met films en vonden dat er in Leiden weinig met films gebeurde, behalve in de bioscopen. Het idee voor een filmfestival kreeg al snel vorm. Het eerste filmfestival in 2006 trok al direct 6000 bezoekers en werd zeer enthousiast ontvangen. Dit was reden genoeg om het festival jaarlijks terug te laten komen. Vandaag de dag zijn meerdere bioscopen, poppodia, musea en culturele instellingen bij dit evenement betrokken en mag het Leids Film Festival rekenen op ongeveer 25.000 bezoekers.

Locatie

Het Leids Film Festival vindt plaats in de stad Leiden, provincie Zuid-Holland. Op diverse locaties in de stad wordt het festival gehouden. Leiden is uitstekend bereikbaar via het openbaar vervoer en door de hele stad zijn diverse (betaalde) parkeergarages te vinden.

Programma / activiteiten

Het Leids Filmfestival laat het publiek gedurende zes dagen lang kennis maken met de meest uiteenlopende films. In bioscopen, op poppodia en in diverse musea worden films vertoond, kunnen exposities bezichtigd worden en kan men meedoen aan discussies. Ook speciale lezingen in het teken van films kunnen bijgewoond worden. En uiteraard ontbreken tevens de diverse feestjes of afterparty’s niet tijdens het evenement.

Gedurende het festival wordt een gevarieerd programma aan bekende en minder bekende films aangeboden. Door voor het publiek relatief onbekende producties te vertonen, trekt het festival enorm veel filmliefhebbers aan. Tijdens het filmfestival worden ook awards uitgereikt, zoals de Iron Herring voor de Nederlandse distributeur van een winnende film en de Hollandse Nieuwe voor de beste nieuwe filmmaker. Met zo’n 150 producties, getoond op 8 locaties is het Leids Film Festival voor iedereen een waar kijkfeest.

Stats & tags


Leiden, Zuid-Holland, Nederland
Evenementen, Oktober

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling