Introductie

Voor een historisch centrum met oude koopmanshuizen, nauwe straatjes en smalle grachten hoef je niet naar Lelystad te komen. Maar wie denkt dat alleen oude steden het bezoeken waard zijn, komt bedrogen uit. Lelystad is een verrassend bruisende stad met tal van grote evenementen op het gebied van kunst, cultuur, muziek en historie.

Ga naar de website van Lelystad

Historie en populariteit

Een groot aantal bezoekers van deze site zal zich nog de nieuwsberichten over de eerste bewoners van Nederlands nieuwste stad voor de geest kunnen halen. Nog geen halve eeuw geleden, in 1967, betrokken de eerste bewoners van Lelystad hun nieuwe woning. Voordeel van deze korte historie is dat de geschiedenis van Lelystad en de Flevopolder uitstekend gedocumenteerd zijn. Het Nieuw Land Erfgoedcentrum is de plek waar je terecht kunt om alles over Lelystad en Flevoland te weten te komen.

Bezienswaardigheden

Naast een aantal bijzondere evenementen kent Lelystad ook een aantal zeer bijzondere bezienswaardigheden. De bekendste is de replica van het VOC-schip de Batavia, dat een vaste ligplaats heeft op de Bataviawerf. En momenteel wordt er druk gebouwd aan een replica van de Zeven Provinciën, het vlaggenschip van Michiel de Ruyter. Luchtvaartmuseum Aviodrome is eveneens een populaire bestemming. En natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Oostvaardersplassen en Natuurpark Lelystad. En dat alles maakt van Lelystad een verrassend veelzijdige bestemming voor een lekker dagje uit.

Evenementen

Dat Lelystad vanaf de tekentafel ontworpen is maakt de stad uitermate geschikt voor de organisatie van grote evenementen. En die zijn er dan ook legio. Wat te denken van de Bataviahavendagen? Europa’s grootste sloepenshow vindt tijdens deze dagen plaats. En een en ander wordt omlijst met een maritieme markt, shantykoren en zeilen met twee- en driemasters. Het cultuur- en muziekfestival LelystART vormt al jaren de opening van het culturele seizoen in de Oostelijke Flevopolder. Amateurkunst, straattheater, dans, jazz, kunstmarkten en culinaire verwennerij zijn de ingrediënten van dit succesvolle jaarlijkse terugkerende evenement. En met het jaarlijkse Winterfestijn giet Lelystad de toch al gezellige eindejaarsperiode in een nog feestelijker jasje.

Stats & tags


Lelystad, Flevoland, Nederland
Steden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling