Introductie

Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof is gelegen midden in het Limburgse dorp Eind. Bezoekers die dit dorp betreden, vragen zich af of de tijd hier stil is blijven staan. Het dorp neemt hen mee terug naar het jaar 1900 en toont de dorpssmid die bezig is met het smeden van het ijzer en de bakker die al vroeg aan het bakken van zijn brood begint. Oude ambachten worden hier nog volop beoefend. In het dorp heerst gastvrijheid, gezelligheid en bedrijvigheid. Bezoekers van jong tot oud krijgen een goed beeld in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof, hoe mensen uit de Peel hier vroeger leefden en werkten.

Ga naar de website van Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof

Historie en populariteit

Het Limburgs Openluchtmusem Eynderhoof is sinds 1990 in bedrijf, want in dat jaar werd het eerste gebouw in gebruik genomen. Dit was houtzagerij Bi-j Maantje. In de jaren die daarop volgden werd het museum uitgebreid met onder andere de museumschuur Bi-j Broabe, de smederij St. Eloy en het bakhuis Bi-j Laote. Er kwamen werkplaatsen bij voor pottenbakkers, schoenmakers en vlechters, de heemtuin werd vergroot en over het museumterrein werd een oude kasseienweg gerealiseerd. Het grootste gebouw dat vrijwilligers hebben afgebroken en in Eynderhoof hebben opgebouwd is Bi-j Lieberte Gon, een langgevelboerderij. Dit gebouw doet dienst als expositieruimte en herberg.

Locatie

Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof is niet alleen populair bij buurtbewoners, maar ook bij scholen, dagjesmensen, recreanten en groepen.

Programma / activiteiten

Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof is gelegen in het dorpje Eind, gemeente Nederweert, provincie Limburg. De locatie is goed met eigen vervoer te bereiken.

Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof laat bezoekers zien hoe mensen uit de Peel rond 1900 leefden, woonden, speelden en werkten. Alle gebouwen die hier zijn opgebouwd, komen uit de omgeving. Het museum heeft verschillende arrangementen samengesteld, waarbij een bezoek aan het Openluchtmusuem inclusief een rondleiding door Schloss Rheydt in Mönchengladback er een van is.

Ook voor scholen doet het museum veel. Zij starten projecten op, waarbij de cultuurhistorie centraal staat. Door middel van rondleidingen en doe opdrachten kunnen leerlingen het kinderleven van 1900 zelf ervaren in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof.

Stats & tags


Nederweert-Eind, Limburg, Nederland
Musea, Openluchtmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling