Introductie

Zowel kleine als grote kinderen zult u zonder twijfel een groot plezier doen met een dagje uit naar Linnaeushof. In Europa’s grootste speeltuin kunnen kinderen naar hartelust spelen. Ideaal voor een gezellige familiedag, maar natuurlijk ook voor een geslaagd verjaardagsfeestje, bedrijfsuitje of een schoolreisje. Linnaeushof is geopend van eind maart tot en met eind september.

Ga naar de website van Linnaeushof

Historie en populariteit

Politieagent Pieter Grijpstra uit Aalsmeer stond aan de wieg van de Linnaeushof. Ook was hij de oprichter en voorzitter van de Aalmeerse afdeling van het Rode Kruis en organiseerde hij verschillende sociale acties. Na de watersnoodramp in 1953 zamelde Grijpstra bijvoorbeeld geld in voor de slachtoffers. In 1955 besloot hij een stuk grond te kopen, waarop hij showtuinen aanlegde en een plantenkas met honderden bijzondere plantensoorten. In de lente van 1956 opende Grijpstra zijn park, dat hij Linnaeushof noemde. Al snel kwamen er jaarlijks zo’n 30.000 betalende bezoekers, waarvan de opbrengst voor een deel naar het Rode Kruis ging. In de jaren zestig werd besloten om een kleine speeltuin te bouwen, die in de jaren erna steeds verder werd uitgebreid. De laatste showtuinen werden in 1975 vervangen door speeltoestellen. De Linnaeushof is inmiddels uitgegroeid tot de grootste speeltuin van Europa. Het jaarlijkse aantal bezoekers schommelt rond de 300.000.

Locatie

Speeltuin Linnaeushof ligt in Bennebroek in de provincie Noord-Holland, op de grens met Heemstede. Vanaf het parkeerterrein loopt u in een paar minuten naar de kassa van de speeltuin. Vanaf het treinstation Haarlem Centraal is Linnaeushof ook met de bus goed te bereiken. Vanaf het station neemt u bus 50 of 51. Met de bus bent u in ongeveer 20 minuten bij de speeltuin.

Programma / activiteiten

In Linnaeushof vindt u onder meer minigolfbanen, kabelbanen, waterfietsen, luchtkussens, hobbelfietsen en glijbanen. De echte kleintjes kunnen zich rustig vermaken in het veilige Dreumesland. Speciaal voor peuters en kleuters is er een afgeschermd speelgedeelte met verschillende draai-, klim- en schommeltoestellen. Voor zandliefhebbers is er een grote zandspeelplaats aangelegd en er is een echt verkeersdorp met kleine fietsjes. Oudere kinderen kunnen intusen hun gang gaan in de klimwand of op de skaterail. Bij warm weer kunnen ze in de waterspeeltuin spelen, maar ook als het regent is er genoeg te doen. Er is namelijk ook een overdekte speeltuin met bijvoorbeeld lachspiegels, minicars en skelters. Drinken en eten is verkrijgbaar voor schappelijke prijzen in het zelfbedieningsrestaurant, maar u kunt er ook voor kiezen om meegebrachte consumpties te nuttige op het speciale picknickveld.

Stats & tags


Heemstede, Noord-Holland, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling