Introductie

Een Rondvaart Amsterdam wordt geheel verzorgd door Rederij Lovers. Varen door de Amsterdamse Grachten gedurende een uur, een middag of avond. Candlelight cruises, dinercruises en speciale vaarten, zij verzorgen het allemaal.

Ga naar de website van Lovers Rondvaarten Amsterdam

Historie en populariteit

Daarnaast kunnen bezoekers ook kiezen voor diverse bijzondere arrangementen zoals een rondvaart waarbij verschillende musea worden aangedaan of een boottocht in combinatie met een bekende Amsterdamse attractie zoals Artis of Madame Tussauds. Maak kennis met de hoofdstad op een geheel andere wijze, ontdek Amsterdam met een rondvaart vanaf het water.

Locatie

Rederij Lovers die onder meer de Rondvaart Amsterdam verzorgt, is al meer dan zestig jaar een echt nautische familiebedrijf, de enige nog in Amsterdam. De rederij is begonnen met het aanbieden van reguliere rondvaarten door de grachten en heeft vandaag de dag, als het gaat om vervoer over het water, een vooraanstaande positie verworven. Comfort, gezelligheid, gastvrijheid en kwaliteit staan hier bovenaan. Behalve een grote vloot, beschikt de rederij inmiddels ook over een eigen café en eigen keuken. In 2011 hadden zij een absolute wereldprimeur, want toen werd de eerste rondvaartboot gelanceerd die volledig op waterstof ging varen.

Programma / activiteiten

De eerste rondvaart door de Amsterdamse grachten vond in 1621 plaats. Toen werden alleen beroemde bezoekers door de stad rondgevaren. Koningin Elisabeth Stuart van Bohemen was de eerste toerist. Vandaag de dag genieten meer dan 3 miljoen passagiers jaarlijks van een boottocht en is de Rondvaart Amsterdam uitgegroeid tot één van de populairste attracties van Amsterdam.

De afvaarten van de Rondvaart Amsterdam zijn vanaf de Prins Hendrikkade in Amsterdam, provincie Noord-Holland. De locatie is goed met eigen vervoer te bereiken en parkeren kan in de nabijgelegen parkeergarage. Ook met het openbaar vervoer is de kade uitstekend bereikbaar, want de boot vertrekt op de steiger vanaf de westzijde van het Centraal Station.

Bezoekers kunnen kiezen voor een één uur durende Rondvaart Amsterdam. Er wordt dan gevaren langs de meest mooie plekken van de binnenstad van Amsterdam zoals het VOC-schip, de zevenbogenbruggengracht en de imponerende, fraaie grachtenhuizen. De rondvaart kan worden afgesloten met een stop bij een ambachtencentrum.

Wie wil varen met een groep, bijvoorbeeld met een schoolreisje, familiedag of bedrijfsuitje, kan kiezen voor een speciaal vaararrangement. Zo kan de rondvaart worden gecombineerd met het brengen van een bezoekje aan de bekendste musea van de stad, zoals het Scheepvaartmuseum, Madame Tussauds of het Van Gogh Museum. Voor kinderen is een rondvaart in combinatie met een bezoekje aan Artis altijd zeer geslaagd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid te kiezen voor een arrangement met een culinair tintje tijdens een Rondvaart Amsterdam, en om het nog wat exclusiever te maken, is er voor groepen eveneens de keuze om een privéboot af te huren.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Cultuur, Rondvaart

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling