Introductie

Filmtheater Lumière Maastricht beschikt over zes zalen en biedt filmliefhebbers een gevarieerd aanbod met de nieuwste arthouse films aan. Iedere avond kunnen bezoekers uit meer dan zes films kiezen. Er is voor jong en oud en voor iedere smaak een leuke film. Naast het reguliere aanbod, worden ook regelmatig klassiekers gedraaid en films speciaal voor kinderen. Daarnaast organiseert het theater films van Movies that Matter en een Joods filmfestival. Het filmtheater beschikt tevens over een foyer, waar bezoekers tijdens de pauze van de film voor een drankje terecht kunnen. Op enkele middagen van de week worden er films zonder ingelaste pauze vertoond. In het veelzijdige Lumière Maastricht is zodoende altijd wat te beleven.

Ga naar de website van Lumière

Historie en populariteit

Het filmtheater Lumière Maastricht is al heel wat jaren in deze Limburgse stad gevestigd. In 2004 onderging de bioscoop een grondige verbouwing en kreeg zij er drie zalen bij, zodat zij vanaf die tijd in zes zalen de beste films kon gaan tonen. Met de komst van de nieuwe zalen, groeide tevens de bezoekersaantallen. De oorspronkelijke 45.000 bezoekers werden al snel 100.000 bezoekers per jaar. Inmiddels kampt de bioscoop opnieuw met gebrek aan ruimte en daarom krijgt het filmtheater in de monumentale Timmerfabriek een gloednieuw onderkomen, dat medio 2014 de deuren moet gaan openen. De bioscoop verwacht dan nog meer filmliefhebbers van dienst te kunnen zijn.

Locatie

Lumière Maastricht is gelegen in het hart van het centrum van deze Limburgse stad. Met de auto is de stad prima te bereiken, echter parkeren bij de bioscoop is niet mogelijk. Dit kan in de nabijgelegen parkeergarages. Wie met het openbaar vervoer komt, kan de bus nemen vanaf het NS Station of te voet richting het filmtheater gaan. De wandeling neemt ongeveer 15 minuten in beslag.

Programma / activiteiten

Lumière Cinema Maastricht biedt wekelijks een keur aan films, zowel nationale als internationale films. In de zes zalen waarover de bioscoop beschikt kunnen bezoekers genieten van onder meer gloednieuwe en bekroonde films, documentaires en arthouse. Maar ook kinderfilms en echte klassiekers komen aan bod. Het is het adres voor iedereen die houdt van bijzondere films.

Behalve het reguliere filmaanbod organiseert het filmtheater tevens regelmatig speciale evenementen zoals het Joods filmfestival, Franse filmzomer en het internationale Film Festival Made in Europa. Ook theatervoorstellingen en festivals zoals het Kunstenfestival en de Nederlandse Dansdagen zijn in Lumière Maastricht bij te wonen door bezoekers.

Stats & tags


Maastricht, Limburg, Nederland
Bioscopen, Entertainment

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling