Introductie

Bent u toe aan een middagje of avondje amusementstheater op niveau? Kijk dan eens op de website van het Luxor Theater in Rotterdam voor de actuele programmering. In het oude en nieuwe Luxor Theater worden regelmatig voorstellingen gehouden in de genres cabaret, theaterconcerten, musical, muziektheater, opera, dans, jeugd & familie en show & variete. Het nieuwe Luxor Theater biedt met zo’n 1500 stoelen een iets grotere ruimte dan het oude theater (zo’n 900 stoelen), maar beide theaters lenen zich uitstekend voor een gezellige middag of avond uit in de bekende havenstad.

Ga naar de website van Luxor Theater Rotterdam

Historie en populariteit

Het oude Luxor Theater aan de Kruiskade in Rotterdam werd in 1917 gebouwd naar een ontwerp van de architect P. Vermaas. Oorspronkelijk werd het theatergebouw vooral gebruikt om films te vertonen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het theater beheerd door Duitsers. Tijdens de bombardementen bleef het gebouw gespaard. Na de oorlog werd besloten om het gebouw op te knappen en er niet alleen films te vertonen, maar ook theatervoorstellingen te organiseren. In de jaren zeventig van de vorige eeuw is het oude Luxor Theater ingrijpend gerenoveerd, maar omdat er maximaal 900 stoelen inpassen, ontstond er langzaam maar zeker steeds meer behoefte aan een groter theater. En dus besloot de gemeente dat er een nieuw Luxor Theater gebouwd zou worden aan de Posthumalaan. De Australische architect Peter Wilson presenteerde het mooiste ontwerp en in september 1998 werd gestart met de bouw van het nieuwe theater. Op 25 februari 2001 mocht Mathilde Santing de eerste voorstelling geven in het nieuwe Luxor Theater op de Kop van Zuid. Het nieuwe theater was in het eerste jaar meteen een succes. Inmiddels wordt het theater jaarlijks bezocht door zo’n 300.000 mensen.

Locatie

Het nieuwe Luxor Theater is gelegen aan de voet van de Erasmusbrug op de Kop van Zuid in Rotterdam. Bezoekers die per auto komen, kunnen parkeren op de Wilhelminapier of in de Q-Parkgarage in de Stieltjesstraat. Het nieuwe theater is ook uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer, door vanaf het treinstation Rotterdam Centraal een metro of tram te nemen naar de halte Wilhelminaplein. Het oude Luxor Theater bevindt zich aan de Kruiskade, op 7 minuten loopafstand van het Centraal Station. Wie met de auto komt, kan zijn voertuig parkeren in de parkeergarage Stad Rotterdam of Weena.

Programma / activiteiten

Het Luxor Theater in Rotterdam biedt een gevarieerd programma op twee locaties in de stad. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit cabaret, jeugdtoneel, opera, musical of dans. Op het programma staan regelmatig grote namen zoals Herman van Veen, Dolf Jansen, Tineke Schouten, Frank Boeijen, Erik van Muiswinkel, Kasper van Kooten, Rob de Nijs en Theo Maassen. De huidige programmering kunt u vinden op de website van het theater. Organiseert u binnenkort een zakelijk evenement? U kunt een theaterzaal van het Luxor Theater overwegen als unieke locatie voor uw congres, presentatie, vergadering of receptie. Het theater kan compleet verzorgde culinaire arrangementen voor u organiseren, waarbij u kunt kiezen uit twee huiscateraars. Uw gasten worden verwelkomd op de rode loper en kunnen op loopafstand van het theater overnachten.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Entertainment, Theater

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling