Introductie

Madame Tussauds Amsterdam is een museum met wassenbeelden van roemruchte popsterren, bekende Nederlanders, het vorstenhuis, internationale celebrity’s en vaderlandse schilders. Sta oog in oog met wereldleiders en nationale helden van vroeger en nu.

Ga naar de website van Madame Tussauds Amsterdam

Historie en populariteit

Waan je een beroemdheid en ervaar diverse interactieve belevenissen, zoals een spectaculaire reis door tijd en ruimte.

Locatie

Marie Grosholze werd geboren in 1761 in Frankrijk. Zij maakte haar eerste wassenbeeld in 1778. Nadat haar leraar overleed, erfde zij zijn tentoonstelling en in 1795 trouwde zij met Francois Tussaud.
In 1802 vertrok Marie Tussaud naar Engeland om daar haar collectie wassenbeelden ten toon te stellen. Dit was een groot succes en voordat zij overleed maakte zij een laatste zelfportret als wassenbeeld, welke nog altijd in Madame Tussauds Amsterdam is te bewonderen. Zij liet op haar beurt de tentoonstelling na aan haar zoons. Deze verhuizden de expositie naar Londen, waar ze vandaag de dag nog steeds zijn gevestigd.

Programma / activiteiten

In 1971 opent een vernieuwde Madame Tussauds Amsterdam haar deuren in de Kalverstraat en is zij daarmee sinds 1817 de eerste vestiging buiten Engeland. In 1991 verhuist Madame Tussauds Amsterdam naar de huidige locatie op de Dam in het bruisende hart van Amsterdam. Madame Tussauds Amsterdam is zeer geliefd bij Nederlandse en buitenlandse toeristen van alle leeftijden. Veel bezoekers nemen dan ook graag een kijkje in het museum tijdens een dagje Amsterdam. Mocht het museum in 2004 ruim 206.000 mensen verwelkomen, in 2009 waren dit er al meer dan 550.000.

Madame Tussauds Amsterdam is gelegen in hartje Amsterdam op de Dam. Er zijn nabije parkeergelegenheden beschikbaar, maar ook het Centraal Station bevindt zich op circa 10 minuten loopafstand. Daarnaast stoppen diverse tramlijnen bijna voor de deur van het museum.

In Madame Tussauds Amsterdam zijn vele beroemdheden in was vereeuwigd. Van sportfiguren, bekende Nederlandse artiesten en de Koninklijke familie tot aan buitenlandse celebirty’s, filmsterren en grootheden als Elvis Presley, Albert Einstein en Marilyn Monroe. De beelden zijn levensecht en met veel van de beroemdheden kan men op de foto.

Daarnaast zijn er ook levendige attracties en bewegende beelden, kan er een wandeling worden gemaakt door de TV studio, door de koepel der beroemdheden en wordt men mee terug genomen in de tijd naar de Gouden eeuw. Kortom Madame Tussauds Amsterdam is een uniek museum voor jong en oud.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Cultuurhistorische Musea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling