Introductie

Makeblijde is een veelzijdig tuinpark waar landschaparchitecten de vrije hand hebben gekregen.

Ga naar de website van Makeblijde

Historie en populariteit

Landschapsarchitecten kunnen zich hier al jaren uitleven. Makeblijde is een experimenteel terrein voor landschapsontwerpers. Het Architectcentrum houdt zich bezig met allerlei vraagstukken, waarbij jaarlijks wordt gekozen voor een ander hoofdthema.

Locatie

Makeblijde ligt in het Utrechtse Houten. Met het openbaar vervoer is het tuinpark prima te bereiken. Vanaf de station Houten wandelt u er in 10 minuten naar toe. Ook met de auto is het goed te bereiken. Let wel op: het huisnummer staat niet in elk navigatiesysteem. Daarom staat er een uitgebreide routebeschrijving op de website van Makeblijde.

Programma / activiteiten

Architectuurpark Makeblijde is verdeeld in drie continenten: de entree, de boomgaard en de akker. De vroegere landschapsstructuur is tijdens het ontwerpen van de tuin aangehouden. Het park bestaat uit 14 verschillende tuinen, elk met een eigen sfeer en karakter. De tuinen van de verschillende landschapsarchitecten sluiten mooi op elkaar aan, ook al zijn de stijlen uiteenlopend. Een wandeling door Makeblijde betekent een tocht door een divers landschap waar kunst, architectuur, natuur en tuin elkaar ontmoeten. U kunt tijdens uw wandeling gebruik maken van een documentatiemap of een koptelefoon. Ook een rondleiding behoort tot de mogelijkheden, mits er tenminste 10 belangstellenden zich hiervoor hebben aangemeld. Midden in Makeblijde staat een modern vormgegeven glazen paviljoen. De vier zalen worden verhuurt voor bruiloften, partijen en vergaderingen. Bovendien kunt u in het paviljoen kookworkshops bijwonen. De landschapstuinen van Makeblijde zijn van mei tot en met september doordeweeks geopend. Makeblijde bestaat verder nog uit een Sociëteit (met als doel het maken van een inspirerende ontmoetingsplek) en het Architectuurcentrum (open forum dat zich bezig houdt met vraagstukken in Nederland voor wat betreft de landschappelijke inrichting).

Stats & tags


Houten, Utrecht, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling