Introductie

Het Maritiem Museum, gelegen midden in het bruisende hart van Rotterdam, is het oudste scheepvaartmuseum dat Nederland rijk is. Het museum toont al generaties lang de imposante maritieme geschiedenis, met vooral een bijzondere plek voor de Rotterdamse wereldhaven. Daarnaast neem het museum de bezoeker van jong tot oud eveneens mee naar de hedendaagse maritieme wereld en de toekomst van dit boeiende wereldje.

Ga naar de website van Maritiem Museum Rotterdam

Historie en populariteit

Prins Hendrik is de grondlegger van het Maritiem Museum Rotterdam. Hij begon zijn carrière bij de marine en klom op van marineofficier tot kapitein-ter-zee tot vice-admiraal tot luitenant admiraal. Hij leefde van 1820 tot 1879 en werd in 1845 voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Yachtclub in Rotterdam. In 1874 werd het Maritiem Museum Prins Hendrik opgericht, mede door de KNYC. In 1999 werd de naam in het Maritiem Museum Rotterdam veranderd. De populariteit van het museum is groot, ook mede dankzij de zeer gunstige ligging. In 2009 mocht het Maritiem Museum Rotterdam ruim 131.000 bezoekers verwelkomen.

Locatie

Het Maritiem Museum Rotterdam is gelegen midden op de kruising Blaak – Coolsingel, in het centrum van Rotterdam. Het museum is zowel te bereiken met de auto als met het openbaar vervoer, waaronder de tram, bus, metro, trein, fastferry en watertaxi.

Programma / activiteiten

Het Maritiem Museum Rotterdam beheert een eeuwenoude en unieke collectie van internationaal topniveau. Het museum karakteriseert zich door het afwisselende en gevarieerde programma van lezingen, tentoonstellingen en workshops. Het beschikt over een museumwinkel, een unieke historische bibliotheek en een gastvrij museumcafé. Zodoende is het Maritiem Museum Rotterdam de plek voor zowel jong als oud. Naast tentoonstellingen, welke één van de meest belangrijke instrumenten zijn om de verhalen over de maritieme wereld over te brengen, heeft het Maritiem Museum Rotterdam een groot aanbod van educatieve lespakketten en programma’s beschikbaar voor allerlei niveaus, en vinden er regelmatig evenementen plaats.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling