Introductie

Dwalen over een eeuwenoud landgoed, door prachtige oude tuinen en een kasteel van binnen zien? Dan is Middachten iets voor u.

Ga naar de website van Middachten

Historie en populariteit

Oorspronkelijk is Kasteel Middachten een versterkt huis, met grachten en muren, op een uitstekende strategische locatie. Het kasteel, gebouwd in een lus van de IJssel en aan de rand van de Veluwe, wordt al in 1190 genoemd. Toenmalige eigenaar was Jacobus de Mithdac, waar Middachten zijn naam aan te danken heeft. In 1673 is het kasteel verwoest en in 1698 is het herbouwd. De tuinen rondom het kasteel stammen van na de herbouw. In de loop der eeuwen is zowel de tuin als het interieur van Middachten aangepast aan de tijd. De bijgebouwen die horen bij het kasteel herkent u aan de rood-wit geschilderde luiken: de kleuren van het familiewapen van Middachten. Het landgoed is al ruim 700 jaar in bezit van dezelfde familie.

Locatie

Ten zuidwesten van Dieren, aan rand van de Veluwe, ligt landgoed Middachten. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is het kasteel goed bereikbaar.

Programma / activiteiten

Middachten is een samengaan van cultuurhistorie, tuinarchitectuur en natuur. Het historisch kasteel –dat al zeven eeuwen lang door de familie Middachten bewoond wordt- is in december en juli opengesteld voor het publiek. U kunt een kijkje nemen in verschillende vertrekken in het indrukwekkende gebouw. De kasteeltuinen zijn van half mei tot medio september dagelijks geopend, behalve op vrijdag en zaterdag. De kasteeltuin bestaat uit een border met vaste planten, een oude rozentuin, een kruidentuin, een ouderwetse tennisbaan, prachtige lanen. Tevens wandelt u langs een openluchttheater, tuinornamenten, latwerk in rococostijl waar rozen langs klimmen en bijzondere bomen, zoals de zeldzame Ginkgo Biloba en de Libanon Ceder. Een rondleiding behoort tot de mogelijkheden.

Stats & tags


De Steeg, Gelderland, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling