Introductie

Wandelend door de Middellandse Zeetuin, waant u zich in het buitenland. Bijzondere tuin met Mimosa, palmbomen, mozaïek en grappige bouwwerken.

Ga naar de website van Middellandse Zeetuin Uilenbroek

Historie en populariteit

Wim Uilenbroek kwam in 1996 met zijn gezin in Buttinge wonen. De tuin zoals we deze nu kennen, was er niet. Uilenbroek heeft de tuin van 2000 m2 veranderd in een Middellandse Zeetuin. In de Zeetuin bevindt zich een bijzondere ruïne. Dit is het restant van de Middeleeuwse kerk die hier ooit stond. Inspiratie voor het ontwerp heeft Uilenbroek opgedaan tijdens zijn reizen naar Noord- Afrika en Zuid-Europa.
Sinds Rob Verlinden en Jurgen Smit in hun programma’s aandacht hebben besteed aan de Middellandse Zeetuin, is dit mediterrane paradijsje landelijk bekend.

Locatie

De Middellandse Zeetuin ligt in Walcheren, tussen Grijpskerke en Middelburg, in het Zeeuwse Buttinge. Met de auto is het prima bereikbaar. Hetzelfde geldt voor het openbaar vervoer.

Programma / activiteiten

Het buitenland om de hoek! Zo kun je de Middellandse Zeetuin wel omschrijven. Dwalend langs palmen, uitbundig bloeiende blauwe regen, stralende Mimosa, Oleanders, Vijgen, bamboe, bananenbomen en meer moois. Een plein met mozaïek met fontein. Folly’s (‘rare’ bouwwerken) in warme kleuren, tunnels, en een terras met uitzicht over de tuin en Walcheren. Slingerende paadjes met kleurrijke tegels. Kortom, een hele speciale tuin in ons koude kikkerlandje. De tuin is 3 maanden per jaar geopend. In juni en juli kunt u hier in het weekend terecht. In augustus is de subtropische tuin ook op vrijdag en maandag open voor publiek. Groepen vanaf 10 personen kunnen een rondleiding bespreken. Het park is niet rolstoelvriendelijk. In de Zeetuin ligt het atelier van Anke Elsen. Zij geeft hier workshops mozaïeken, zowel aan volwassenen als aan kinderen. U kunt kiezen wat u wilt maken: een spiegel, schaal of paneel. En uiteraard neemt u uw creatie mee naar huis.

Stats & tags


Grijpskerke, Zeeland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling