Introductie

Een golfbal, een club en een baan waarvan het bedenken van de hindernissen de ontwerper wel heel veel plezier moet hebben gegeven. Dat zijn de ingrediënten van midgetgolf, de dwergvariant van het grote golfen, maar daarom zeker niet minder leuk. En als de midgetgolfbaan dan ook nog eens rustiek gelegen op de Utrechtse Heuvelrug ligt, verscholen tussen een prachtig boslandschap, dan is dat de kers op de taart. Midgetgolf Bilthoven voldoet aan al deze criteria. En mede daarom is Midgetgolf Bilthoven een bezoekje meer dan waard wanneer je op zoek bent naar een ontspannende activiteit in een rustieke omgeving.

Ga naar de website van Midgetgolf Bilthoven

Historie en populariteit

Sinds de opening hebben veel mensen de midgetgolfbaan van Bilthoven weten te vinden. Voor personeelsuitjes, kinderfeestjes, familie-uitjes of gewoon met het gezin. Midgetgolfen is immers voor iedereen een leuke en ontspannen activiteit.

Locatie

Zoals gezegd ligt de mooie achttien holes midgetgolfbaan prachtig verscholen in de rustieke bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Een rondje midgetgolf kan dan ook prima gecombineerd worden met een heerlijke wandeling door dit schitterende natuurgebied. De Utrechtse Heuvelrug bestaat voor een groot deel uit bos, maar natuurliefhebbers en sportievelingen komen er ook heidegebieden en stuifzanden tegen. De totale oppervlakte van het gebied ligt rond de 23.000 hectare, waarmee de Utrechtse Heuvelrug na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland is. Sinds 2003 heeft een deel van het natuurgebied de status Nationaal Park verkregen. Dit zuidelijke deel van de Utrechtse Heuvelrug ligt tussen Driebergen en Rhenen, en kenmerkt zich door een grote diversiteit aan landschappen. De stuwwal, die zijn oorsprong kent in de laatste ijstijd, is de meest opvallende landschapsvorm.

Programma / activiteiten

Midgetgolfbaan Bilthoven is overigens een prima gelegenheid om een kinderverjaardag te vieren. Lekker actief bezig zijn met vriendjes en vriendinnetjes en na de inspanning genieten van een frietje met een frikandel, kroket, kaassoufflé of kipnuggets. En voor de jarige is er ook nog een leuke verrassing!

Stats & tags


Bilthoven, Utrecht, Nederland
Midgetgolf, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling